Piščanec "margarita"

Piščanec "margarita"

Opis

Piščančje meso damo na papir za peko in vanj vtremo olupljen in drobno nasekljan česen. Potresemo ga s kuminom, čilijem, suhim origanom, limetino lupinico, in dodamo še sol ter mleti črni poper. Meso pokrijemo s papirjem za peko in z valjarjem razvaljamo piščančje prsi, da dobimo dvocentimetrske zrezke.

Piščančje prsi damo na krožnik in jih prelijemo s sončničnim oljem, tekilo in limetinim sokom. Meso mariniramo, medtem pa pripravimo omako. Če imate čas, dajte piščančje prsi v vrečko za vlaganje skupaj s sončničnim oljem, tekilo in limetinim sokom. Eno uro naj počivajo v hladilniku.

Omako pripravimo tako, da kuhamo koruzo v vreli vodi osem do deset minut, dokler se ne zmehča. Žar ponev segrejemo na močnem ognju, koruzne storže premažemo z malo oljčnega olja in jih damo v ponev. Obrnemo jih, ko se popečejo. V ponvi popečemo še na četrtine narezan avokado. Ko pečemo koruzo in avokado, pomešamo oljčno olje, kis, tabasco,  drobno nasekljan česen in rdečo čebulo v skledi. Z nožem odrežemo skuhana koruzna zrna s storža in jih damo v skledo s čebulo in prelivom. Dodamo koriander in začinimo s soljo in mletim črnim poprom.

Žar ponev premažemo z malo oljčnega olja in dodamo piščančje prsi skupaj z marinado. Pečemo jih približno štiri minute na vsaki strani, dokler piščanec ni pečen. Postrežemo z veliko omake z avokadom in koruzo in nekaj rezinami limete.


Piščančje meso damo na papir za peko in vanj vtremo olupljen in drobno nasekljan česen. Potresemo ga s kuminom, čilijem, suhim origanom, limetino lupinico, in dodamo še sol ter mleti črni poper. Meso pokrijemo s papirjem za peko in z valjarjem razvaljamo piščančje prsi, da dobimo dvocentimetrske zrezke.

Piščančje prsi damo na krožnik in jih prelijemo s sončničnim oljem, tekilo in limetinim sokom. Meso mariniramo, medtem pa pripravimo omako. Če imate čas, dajte piščančje prsi v vrečko za vlaganje skupaj s sončničnim oljem, tekilo in limetinim sokom. Eno uro naj počivajo v hladilniku.

Omako pripravimo tako, da kuhamo koruzo v vreli vodi osem do deset minut, dokler se ne zmehča. Žar ponev segrejemo na močnem ognju, koruzne storže premažemo z malo oljčnega olja in jih damo v ponev. Obrnemo jih, ko se popečejo. V ponvi popečemo še na četrtine narezan avokado. Ko pečemo koruzo in avokado, pomešamo oljčno olje, kis, tabasco,  drobno nasekljan česen in rdečo čebulo v skledi. Z nožem odrežemo skuhana koruzna zrna s storža in jih damo v skledo s čebulo in prelivom. Dodamo koriander in začinimo s soljo in mletim črnim poprom.

Žar ponev premažemo z malo oljčnega olja in dodamo piščančje prsi skupaj z marinado. Pečemo jih približno štiri minute na vsaki strani, dokler piščanec ni pečen. Postrežemo z veliko omake z avokadom in koruzo in nekaj rezinami limete.

sestavine

Sestavine

  • 4 piščančje prsi
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička mletega kumina
  • 1 žlička drobljenega suhega čilija
  • 1 žlica suhega origana
  • 1 limeta
  • naribana lupina
  • morska sol in mleti črni poper
  • 1 žlička sončničnega olja
  • 3 žlice tekile

Omaka

  • 2 velika koruzna storža
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 avokada
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 1 žličk tabasca z dimljenim okusom
  • 1 strok česna
  • 1 rdeča čebula
  • drobno nasekljana
  • 1 pest koriandrovih listov
  • limetine rezine za postrežbo

Sorodni recepti