Piščanec in jetra s pečeno papriko in sladkim krompirjem

Priprava:

1. Segrejemo žar ponev in popečemo piščančje rezinice do zlate barve skupaj s prepolovljenima sladkima paprikama, ki smo jima odstranili semena.

2. V drugi ponvi do mehkega prepražimo čebulo, potem dodamo kockice piščanca in jetrc. Pražimo štiri minute, nato dodamo še riž, sladki krompir in sladko koruzo.

3. Drobno nasekljamo peteršilj in ga premešamo s čilijem, limono ter ekstra deviškim oljčnim oljem.

4. Z mešanico riža in jeter napolnimo popečene polovice paprik in jih postrežemo z piščančji rezinicami.

Začinimo s prelivom s čilijem in peteršiljem ter postrežemo.

sestavine

  • 1 piščančje prsi narezane na dolge rezinice 1 piščančje prsi narezane na kockice 250 g piščančjih jeter narezanih na kockice 250 g kuhanega in ohlajenega riža basmati 1 sladki krompir kuhan in narezan na kockice 1 majhna pločevinka sladke koruze 2 rdeča čilija brez semen in drobno sesekljana 1 pest svežega peteršilja 1 čebula drobno nasekljana 2 sladki rdeči papriki 1 limona

Priprava