Piščanec Čahohbili
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Priprava:
1. Bedra popečemo na maščobi, dokler ne porumenijo. Nato jih damo v lončeno posodo.
2. V možnarju stremo koriandrova zrna, timijan, peteršilj, baziliko, mleto papriko in koper.
3. Meso posolimo, potresemo z mešanico začimb khmeli suneli in s sveže mletim poprom.
4. Na maščobi od piščanca popražimo čebula.
5. V posodo s piščancem damo olupljena paradižnika, narezana na kockice, čebulo, nasekljan česen in peteršilj.
6. Na koncu vlijemo limonov sok. Po želji dodamo tudi lupino. Pečemo 2 uri v pečici pri 200 stopinjah.
sestavine
- Sestavine za 3 porcije3 piščančja bedra 2 žlici olja 1 večja čebula 2 paradižnika sok ene limone 3.5 strokov česna sveži peteršilj po želji sol in poper po željiZa „khmeli suneli“1 žlička koriandra v zrnu 1 žlička timijana 1 žlička suhega peteršilja 1 žlička bazilike 1 žlička mlete paprike 1 žlička kopra
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo