Opis

Priprava:

1. Bedra popečemo na maščobi, dokler ne porumenijo. Nato jih damo v lončeno posodo.

2. V možnarju stremo koriandrova zrna, timijan, peteršilj, baziliko, mleto papriko in koper.

3. Meso posolimo, potresemo z mešanico začimb khmeli suneli in s sveže mletim poprom.

4. Na maščobi od piščanca popražimo čebula.

5. V posodo s piščancem damo olupljena paradižnika, narezana na kockice, čebulo, nasekljan česen in peteršilj.

6. Na koncu vlijemo limonov sok. Po želji dodamo tudi lupino. Pečemo 2 uri v pečici pri 200 stopinjah.

 

sestavine

Sestavine za 3 porcije

  • 3 piščančja bedra
  • 2 žlici olja
  • 1 večja čebula
  • 2 paradižnika
  • sok ene limone
  • 3.5 strokov česna
  • sveži peteršilj po želji
  • sol in poper po želji

Za „khmeli suneli“

  • 1 žlička koriandra v zrnu
  • 1 žlička timijana
  • 1 žlička suhega peteršilja
  • 1 žlička bazilike
  • 1 žlička mlete paprike
  • 1 žlička kopra

Sorodni recepti