Priprava:

1. Bedra popečemo na maščobi, dokler ne porumenijo. Nato jih damo v lončeno posodo.

2. V možnarju stremo koriandrova zrna, timijan, peteršilj, baziliko, mleto papriko in koper.

3. Meso posolimo, potresemo z mešanico začimb khmeli suneli in s sveže mletim poprom.

4. Na maščobi od piščanca popražimo čebula.

5. V posodo s piščancem damo olupljena paradižnika, narezana na kockice, čebulo, nasekljan česen in peteršilj.

6. Na koncu vlijemo limonov sok. Po želji dodamo tudi lupino. Pečemo 2 uri v pečici pri 200 stopinjah.

 

sestavine

  • Sestavine za 3 porcije3 piščančja bedra 2 žlici olja 1 večja čebula 2 paradižnika sok ene limone 3.5 strokov česna sveži peteršilj po želji sol in poper po željiZa „khmeli suneli“1 žlička koriandra v zrnu 1 žlička timijana 1 žlička suhega peteršilja 1 žlička bazilike 1 žlička mlete paprike 1 žlička kopra

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse