Opis

Piščančji žepki z maslenim piščancem

Priprava

  1. V skledo presejte moko in sodo bikarbono. Naredite vdolbinico in vanjo zlijte eno jajce, mleko in malo vode. Z rokami oblikujte testo in dodajate vodo, da bo voljno. Testo ne sme biti mokro.
  2. Ko se poveže, rahlo pomokajte delovno površino in testo gnetite 5 minut. Premestite ga na pekač, pokrijte z vlažno krpo in dajte na stran za dve uri.
  3. Potem testo razdelite na 4 dele. Vsakega oblikujte v kroglico in jo razvajajte na ¼ cm debeline.
  4. Na sredino položite 1 ½ žlice maslenega piščanca. S stepenim jajcem premažite robove. Prepognite, da dobite polkrog, in robove stisnite.

sestavine

  • 1-2 skodelici pečenega maslenega piščanca
  • 3 skodelice moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlička soli
  • 2 rahlo razžvrkljani jajci
  • ¼ skodelice mleka
  • 1 skodelica vode
  • 1 žlica gheeja

Sorodni recepti