Piščančji “Straccetti”
Priprava

Suhe jurčke namakamo v topli vodi približno 30 do 45 minut, dokler se ne zmehčajo. Natančen čas je odvisen od tega, kako suhe so gobe.

Piščančje prsi potolčemo in narežemo na trakove. Pomokamo jih. V veliki ponvi segrejemo olje s česnom in popečemo piščanca. Solimo in popramo.

Vlijemo belo vino in meso dušimo, dokler alkohol ne izpari. Zmanjšamo ogenj, odstranimo česen in dodamo jurčke z malo vode, v kateri smo jih namakali. Pustimo vreti nekaj minut.

Ko je meso povsem kuhano, stresemo meso in jurčke na krožnik. Po vrhu dodamo rukolo, solimo, popramo in pokapamo z oljčnim oljem. Potresemo z nastrganim parmezanom in okrasimo s češnjevim paradižnikom. 


sestavine

  • 400 g piščančjih prsi narezanih na tanke rezinice 50 g suhih jurčkov (ali drugih gob) 100 g rukole (ali listov mlade špinače) 150 g nastrganega parmezana 1 strok česna 0.5 kozarca belega vina 3 žlice moke balzamični kis oljčno olje sol in poper češnjev paradižnik za okras

Priprava