Priprava

  1. Piščanca položite med dva kosa peki papirja in ga potolcite do debeline ½ cm.
  2. Jajca ubijte v nižjo skledico, v drugo pa dajte moko. Moko začinite. Na krožniku zmešajte drobtine in seznam ter začinite. Vsak kos piščanca pomokajte, dajt v jajca, potem pa še v drobtine. Nežno pritisnite, da se vse sprime.
  3. V večjo ponev nalijte 2 cm olja in ga segrejte na srednjem ognju. Piščanca ocvrite v več korakih, po 1 do 2 minuti na vsaki strani, da postane zlato-rjave barve in se v celoti speče. Odcedite ga na kuhinjskih brisačkah. Kose prerežite na pol.

sestavine

  • 2 piščančja fileja brez kože, prerezana po dolžini
  • 2 rahlo stepeni jajci
  • ½ skodelice moke
  • 80 g drobtin panko
  • 2 žlici praženega sezama in še malo za serviranje
  • rastlinsko olje za cvrtje
  • 16 debelih rezin belega kruha brez skorje

Serviranje

  • omehčano maslo
  • omaka tonkatsu
  • japonska majoneza
  • trakci kumare
  • naribano zeleno zelje

Sorodni recepti