Piščančji sendvič Katsu
Recept je iz: Justine Schofield
Piščančji sendvič Katsu
sestavine
- 2 piščančja fileja brez kože, prerezana po dolžini
- 2 rahlo stepeni jajci
- ½ skodelice moke
- 80 g drobtin panko
- 2 žlici praženega sezama in še malo za serviranje
- rastlinsko olje za cvrtje
- 16 debelih rezin belega kruha brez skorje
- Serviranje
- omehčano maslo
- omaka tonkatsu
- japonska majoneza
- trakci kumare
- naribano zeleno zelje
Priprava
- Piščanca položite med dva kosa peki papirja in ga potolcite do debeline ½ cm.
- Jajca ubijte v nižjo skledico, v drugo pa dajte moko. Moko začinite. Na krožniku zmešajte drobtine in seznam ter začinite. Vsak kos piščanca pomokajte, dajt v jajca, potem pa še v drobtine. Nežno pritisnite, da se vse sprime.
- V večjo ponev nalijte 2 cm olja in ga segrejte na srednjem ognju. Piščanca ocvrite v več korakih, po 1 do 2 minuti na vsaki strani, da postane zlato-rjave barve in se v celoti speče. Odcedite ga na kuhinjskih brisačkah. Kose prerežite na pol.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo