Opis

Priprava:

1. Riž kuhamo v 250 ml slane vode 7 do 8 minut.

2. Brokoli in cvetačo blanširamo 6 do 7 minut. Nato ju precedimo in natrgamo na cvetove.

3. Meso narežemo na tanke trakove. Papriko tudi narežemo na tanke trakove. Korenje tudi.

4. V ponev damo oljčno olje in pečemo meso, medtem pa rahlo mešamo. Dodamo paprike, nato pa še cvetove brokolija in cvetače. Začinimo s soljo in poprom. Želimo, da zelenjava ostane hrustljava. Na koncu dodamo trakove korenja.

5. V posodi zmešamo 50 ml borovničevega sirupa, gustin in sojino omako, dokler zmes ne postane gladka. Zmes dodamo zelenjavi. Meso in zelenjava morata dobiti sijaj.

6. Z modlom oblikujemo hladen riž na sredini krožnika, okrog njega pa razporedimo piščančje meso in zelenjavo. Potresemo s sezamom, ki smo ga popražili v ponvi.

sestavine

Sestavine

  • 120 g piščančjega fileja
  • 1 korenje
  • 1 rumena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 100 g riža
  • sezam
  • sojina omaka
  • 1 žlička gustina
  • sol in poper
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 0.5 manjše glave brokolija
  • 0.5 manjše glavice cvetače
  • borovničev sirup