Piščančje prsi, polnjene s kremno špinačo

Priprava:

1. Piščančje prsi prerežemo na pol po dolžini in jih potolčemo.

2. V ponvi s čebulo in česnom dušimo špinačo.

3. Dodamo smetano in muškatni orešček ter počakamo, da zavre.

4. Špinačo položimo na piščančje prsi in jih ovijemo.

5. Potresemo parmezan in pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 200 stopinj.


Priloga: Krompirjev pire s pečenimi rdečimi paprikami

1. Krompir skuhamo, paprike pa spečemo in olupimo.

2.  2. Krompir in paprike narežemo na drobno in naredimo pire.

3. Dodamo drobno nasekljan česen in maslo ter dobro premešamo.

4. Piščančje prsi postrežemo na pireju. 




sestavine

  • 2 kosa piščančjih prsi 1 vejica špinače 1 kozarec smetane za kuhanje 2 stroka česna 1 čebula 1 kozarec naribanega parmezana muškatni orešček 1 žlička soli 1 žlička svežega popraPriloga5 rdečih paprik 7 krompirjev 1 strok česna 1 žlička soli 1 žlička svežega popra 2 žlici masla

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse