Piščančje prsi nadevane s kozjim sirom

Piščančje prsi nadevane s kozjim sirom

Opis

Način priprave:

1. Meso zrežemo na tanke zrezke in potolčemo s kuhinjskim kladivom tako, da vmes postavimo dve plasti folije. Začinimo s soljo in poprom.

2. Vzamemo malo sira in ga damo v list poparjene špinače. Potresemo z lešniki in list zavijemo.

Nadev mora biti dobro zavit. Tako se ne bo razlil pri cvrtju,  zeleni list pa bo jedi dal svežino in lepo barvo.

3. Nadev damo na sredino vsakega zrezka. Zavijemo v rulado. Če je potrebno, pritrdimo

z zobotrebcem.

4. Povaljamo najprej v moki, nato v razžvrkljanem jajcu in na koncu v suhi zmesi krušnih drobtin,

koruznih kosmičev in lešnikov. Rulade pustimo, da počivajo 5-10 minut.

5. Ocvremo v veliko olja in postrežemo s svežo solato.

sestavine

  • 500 g piščančjih prsi
  • 100 g mehkega kozjega sira
  • 50 g praženih lešnikov
  • 200 g poparjenih listov špinače
  • sol in poper po želji

Za paniranje

  • 2 jajci
  • moka
  • 3 žlice krušnih drobtin
  • 100 g zmletih koruznih kosmičev
  • 100 g zmletih lešnikov

Sorodni recepti