Piščančje prsi nadevane s kozjim sirom

Način priprave:

1. Meso zrežemo na tanke zrezke in potolčemo s kuhinjskim kladivom tako, da vmes postavimo dve plasti folije. Začinimo s soljo in poprom.

2. Vzamemo malo sira in ga damo v list poparjene špinače. Potresemo z lešniki in list zavijemo.

Nadev mora biti dobro zavit. Tako se ne bo razlil pri cvrtju,  zeleni list pa bo jedi dal svežino in lepo barvo.

3. Nadev damo na sredino vsakega zrezka. Zavijemo v rulado. Če je potrebno, pritrdimo

z zobotrebcem.

4. Povaljamo najprej v moki, nato v razžvrkljanem jajcu in na koncu v suhi zmesi krušnih drobtin,

koruznih kosmičev in lešnikov. Rulade pustimo, da počivajo 5-10 minut.

5. Ocvremo v veliko olja in postrežemo s svežo solato.

sestavine

  • 500 g piščančjih prsi 100 g mehkega kozjega sira 50 g praženih lešnikov 200 g poparjenih listov špinače sol in poper po željiZa paniranje2 jajci moka 3 žlice krušnih drobtin 100 g zmletih koruznih kosmičev 100 g zmletih lešnikov

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse