Piščančje perutničke z medom in solato iz sladkornega graha

Piščančje perutničke z medom in solato iz sladkornega graha

Opis

Priprava:

  • Pečico predhodno segrejemo na 220 ºC 

Krompir roseval v pečici

  • Krompir narežemo na osmine.
  • Položimo ga na pekač, obložen s papirjem za peko. Potresemo ga s cajunskimi začimbami in prelijemo z oljem. Vse skupaj dobro premešamo.
  • Pečemo v pečici približno 25 minut do zlatorjavega.

 

Piščančje perutničke z medom

  • Česen olupimo in drobno narežemo.
  • Perutničke pomešamo z limetinim sokom, česnom, medom in moko.
  • V ponvi segrejemo olje in perutničke popečemo z vseh strani, približno 8 minut do zlatorjavega. Nato jih razdelimo na pekač in pečemo 15-20 minut v pečici.

Solata iz sladkornega graha

  • V loncu zavremo osoljeno vodo.
  • Sladkornemu grahu odstranimo niti. Kuhamo ga minuto ali dve. Odcedimo ga in  ohladimo pod vodo.
  • Papriki prepolovimo po dolžini, odstranimo semena in narežemo na enake trakove.
  • Paradižnike narežemo na kocke.
  • V skledi pomešamo sladkorni grah, paprike, paradižnike, mešano solato in malce balzamičnega kisa. 

Priprava:

  • Pečico predhodno segrejemo na 220 ºC 

Krompir roseval v pečici

  • Krompir narežemo na osmine.
  • Položimo ga na pekač, obložen s papirjem za peko. Potresemo ga s cajunskimi začimbami in prelijemo z oljem. Vse skupaj dobro premešamo.
  • Pečemo v pečici približno 25 minut do zlatorjavega.

 

Piščančje perutničke z medom

  • Česen olupimo in drobno narežemo.
  • Perutničke pomešamo z limetinim sokom, česnom, medom in moko.
  • V ponvi segrejemo olje in perutničke popečemo z vseh strani, približno 8 minut do zlatorjavega. Nato jih razdelimo na pekač in pečemo 15-20 minut v pečici.

Solata iz sladkornega graha

  • V loncu zavremo osoljeno vodo.
  • Sladkornemu grahu odstranimo niti. Kuhamo ga minuto ali dve. Odcedimo ga in  ohladimo pod vodo.
  • Papriki prepolovimo po dolžini, odstranimo semena in narežemo na enake trakove.
  • Paradižnike narežemo na kocke.
  • V skledi pomešamo sladkorni grah, paprike, paradižnike, mešano solato in malce balzamičnega kisa. 

sestavine

Sestavine:

  • 800 g krompirja roseval
  • oljčno olje za cvrtje
  • 1 žlica cajunskih začimb
  • 1 strok česna
  • 1 kg piščančjih perutničk
  • 1 limeta
  • 2 žlici medu
  • 4 žlice moke

Solata iz sladkornega graha:

  • 200 g sladkornega graha
  • 2 celi papriki
  • 4 paradižniki
  • 75 g mešane solate
  • balzamični kis

Dodatne potrebščine:

Sorodni recepti