Opis

Piščančje perutničke na žaru na tri načine

Priprava

  1. Mešajte vse sestavine za slanico, da se sol raztopi. Piščančje perutničke položite v slanico in dajte čez noč v hladilnik. Odstranite iz slanice in perutničke obrišite do suhega s papirnimi brisačami.
  2. Zagrejte žar vsaj 20 minut pred začetkom peke perutničk.
  3. Za korejsko glazuro vse sestavine dajte v kozico in zavrite, zmanjšajte ogenj na minimum in kuhajte še 5 minut. Odstavite in dajte na stran.
  4. Za medeno glazuro zmešajte vse sestavine v skledi in dajte na stran, ko bo čas, da premažete meso.
  5. Za gorčično glazuro maslo, kis, gorčico in javorjev sirup dajte v kozico in raztopite ter imejte na toplem.
  6. Perutničke na žaru pecite približno 10 ali 12 minut. Vsaj enkrat jih obrnite. Na vsaki strani se morajo zlato zapeči.
  7. Zdaj perutničke namažite z glazuro. Tretjino namažite s korejsko glazuro, tretjino z gorčično glazuro in tretjino z medeno glazuro. Pecite še kakšno minuto. Potem perutničke obrnite in namažite še drugo stran.
  8. Mažite in obračajte še kakšne štiri minute. Odstranite z žara in pošteno spet namažite z glazuro.
  9. Glazirane in rahlo črne vzemite z žara in naj kakšno minuto počivajo, preden jih postrežete. Korejske perutničke posujte s črnim sezamom in belim delom mlade čebule. Medene perutničke posujte s praženim celim sezamom in zelenim delom mlade čebule. Gorčične perutničke ne rabijo posipa.

Takoj postrezite na velikem pladnju.

sestavine

  • 20 x velikih piščančjih perutničk brez konic

SLANICA:

  • 200 g namizne soli
  • 2 l vode
  • 10 celih črnih poprov
  • 4 lovorjevi listi

KOREJSKA GLAZURA:

  • 80 ml riževega kisa
  • 60 g sladkorja
  • 50 ml srirache
  • 50 ml kečapa
  • 2 žlici čilijeve paste gochujang
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 20 g masla

GLAZURA IZ SOJE IN MEDU:

  • 100 g tekočega meda
  • 30 ml sojine omake
  • 2 stroka česna, naribana
  • 1 žlica sezamovega olja

GLAZURA IZ GORČICE IN JAVORJEVEGA SIRUPA:

  • 75 g raztopljenega masla
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 2 žlici gorčice iz celih gorčičnih zrn
  • 80 ml javorjevega sirupa
  • Okras
  • nasekljana mlada čebula
  • pražen celi sezam

Sorodni recepti