Piščančje palčke z dimljenim mesom in pire krompirjem

Piščančje palčke z dimljenim mesom in pire krompirjem

Opis

Priprava:

V loncu zavremo vodo.

Krompir olupimo in narežemo na majhne kose. Vržemo ga v vrelo vodo in skuhamo do mehkega.

Odrežemo odvečno meso spodnjega dela piščančjih prsi in ga odložimo na stran.

Piščančje prsi razrežemo po sredini, odpremo kot metuljeva krila in razrežemo na podolgovate kose, debele dva prsta (debeline odrezanega odvečnega mesa). Skupaj s prej odrezanim mesom bomo dobili 5-6 kosov.

V globljo skledo damo gorčico in med ter ju dobro premešamo. Dodamo kumino, sol in poper.

Z gorčično omako premažemo narezan piščančji file in vsak kos ovijemo v rezino dimljenega junčjega mesa. (Ni treba, da je piščanec povsem pokrit, konci so lahko odkriti.)

Kuhan krompir precedimo, ogenj zmanjšamo na srednjo moč in s pomočjo tlačilke za krompir ali vilic pretlačimo krompir in pripravimo pire.

Dodamo hladno maslo in mešamo, dokler se ne stopi. Ko se maslo stopi, dodamo smetano in spet dobro premešamo. Solimo in popramo. Ugasnemo ogenj.

Grobo nasekljamo strok česna, potresemo s ščepom soli in ga tako pustimo minuto. S ploščato stranjo noža dobro stremo česen. Po želji lahko česen stremo tudi v možnarju.

Strti česen dodamo pire krompirju in dobro premešamo.

Drugo ponev damo na ogenj in jo segrejemo. Vlijemo oljčno olje.

V vročo ponev damo piščanca, zavitega v dimljeno meso. Pečemo ga in obračamo, dokler se meso ne speče. Če je ponev močno segreta, lahko zmanjšamo ogenj.

Polovico drobnjaka drobno nasekljamo in ga vmešamo v pire krompir.

Drugo polovico drobnjaka narežemo na palčke.

Pire krompir damo na servirni krožnik. Poleg zložimo piščanca v dimljenem mesu. Za okras potresemo z drobnjakom, narezanim na palčke. Kislo zelje grobo nasekljamo in ga damo k piščancu in pireju. Pokapamo z oljčnim oljem in postrežemo.

 

sestavine

Sestavine

  • 1 piščančje prsi
  • 1 žlica gorčice
  • 1 žlica medu
  • 1 ščep kumine
  • sol in poper
  • 5.5 rezin dimljenega junečjega mesa
  • kislo zelje
  • 0.5 zavitka drobnjaka

Pire

  • voda
  • 3 krompirji
  • 1 žlica masla
  • 2 žlici smetane
  • sol in poper
  • 1 strok česna

Sorodni recepti