Opis

PIŠČANČJE KROGLICE S PRŠUTOM, ŠPINAČO IN JURČKI

Priprava

  1. Vsako polovico piščančjih prsi prerežemo še na pol, da dobimo 4 zrezke. 4 zrezke položimo na kuhinjsko desko in jih blago začinimo, prekrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in na hitro potolčemo.
  2. V posebni kozici na hitro popražimo mlado špinačo, da se omehča.
  3. Pršut nasekljamo (lahko uporabite odrezke).
  4. Na zrezke položite popraženo špinačo in nasekljan pršut.
  5. Vsak zrezek zvijte v kroglico ter jo s kuhinjsko folijo tesno zvijte v čvrsto kroglico.
  6. Vodo v loncu segrejte na 85ºC in kroglice kuhajte 30 minut.
  7. Skuhane kroglice na hitro popecite v ponvi na segretem olju, dokler ne dobijo zlate barve.
  8. Jurčke očistite in narežite ter popecite v ponvi za žar. Začinite s soljo in poprom.
  9. Zavrite vodo ter peteršilj na hitro blanširajte.
  10. Odcedite ga in ga takoj ohladite s tekočo vodo, da ohrani barvo.
  11. Ohlajen peteršilj prestavite v visoko plastično posodo ter dodajte oljčno olje. S paličnim mešalnikom iz peteršilja in olja pripravite emulzijo. Precedite in prihranite za kdaj drugič (lahko jo zamrznete kot kocke ledu).
  12. Popražene jurčke postrezite kot prilogo h kroglicam, ki ste jih prerezali na pol, da se vidi notranjost. Dodajte peteršiljevo olje ter okrasite s par vejicami timijana.

sestavine

Sestavine

  • 2 kosa piščančjih prsi
  • 150 g pršuta
  • 200 g mlade špinače
  • 400 g jurčkov
  • 1 šopek peteršilja
  • sol/poper
  • muškatni orešček
  • svež timijan
  • oljčno olje

Sorodni recepti