Piščančje kofte s feto

Piščančje kofte s feto

Opis

Priprava

Mleto piščančje meso premešamo z limonino lupinico, nasekljanim česnom, peteršiljem, drobnjakom in timijanom. Solimo in popramo.

Feto dodamo v dveh korakih. Polovico je dobro vmešamo v meso, polovico pa previdno, da ostanejo koščki celi.

V ponvi segrejemo oljčno olje.

Z rokami oblikujemo polpete in jih previdno spustimo v vroče olje. Na obeh straneh jih rjavo zapečemo.

Postrežemo s toplim ploščatim kruhom in grškim jogurtom.

sestavine

Sestavine

  • 500 g mletega piščančjega mesa
  • lupinica ene limone
  • 1 strok česna
  • majhen šopek peteršlja
  • majhen šopek drobnjaka
  • majhen šopek timijana
  • 80 g sira feta
  • oljčno olje
  • sol in poper