Vsestranska Nadiya, ki je poleg vseh vlog v življenju tudi izjemna chefinja, nam je pripravila izvrstno okusnih, zanimivih in sočnih družinskih receptov z enostavnimi sestavinami. Vabljeni k pripravi!

sestavine

  • ZA OBARO:
  • 1 kg piščančjih stegen brez kože, narezanih na kocke
  • 1 žlička zmete kurkume
  • 4 žlice oljčnega olja in še malo zraven
  • 3 na drobno nasekljani stroki česna
  • 1 na drobno nasekljana čebula
  • 1 žlička soli
  • 2 žlički mletega kumina
  • 1 žlička čilijevih kosmičev
  • ½ žličke mlete kurkume
  • 1 velika grenivka, sok in lupina
  • 500 ml vroče vode
  • 2 žlici koruznega škroba, zmešanega z 2 žlicama vode
  • pest na drobno nasekljanega svežega peteršilja
  • ZA KUSKUS:
  • 400 g kuskusa
  • 1 žlička soli
  • 2 žlici nesoljenega masla
  • 550 ml vrele vode

Priprava

  • 1. Piščanca dajte v skledo, dodajte pol žličke kurkume in premešajte, da bo piščanec povsem prekrit. Veliko kozico dajte na srednji do močen ogenj in dodajte olje. Piščanca popecite v več delih, da bo pečen in rjav po robovih. Dajte ga nazaj v skledo in postavite na stran.
  • 2. V kozico dodajte še kakšno žlico oljčnega olja. Dodajte še česen, čebulo in sol ter kuhajte, da se čebula zmehča – to lahko traja 10–15 minut.
  • 3. Zdaj dodajte kumin, čilijeve kosmiče in še pol žličke kurkume. Nekaj minut kuhajte.
  • 4. Dodajte približno 150 ml soka grenivke in lupinico ter popečenega piščanca. Premešajte in dodajte odmerjeno vročo vodo.
  • 5. V mešanico z vodo vmešajte še koruzni škrob, potem pa pokrijte kozico in kuhajte 30 minut.
  • 6. Kuskus dajte v skledo, vmešajte sol in na vrh dodajte še maslo. Dolijte vrelo vodo, dokler ne sega približno 1 cm nad kuskus. Pokrijte in dajte na stran, da bo kuskus vpil vodo.
  • 7. Ko je piščančja obara kuhana, jo odstavite z ognja in dodajte peteršilj. Postrezite s kuskusom.

Sorodni recepti

Poglej vse