Piščančja limonina enolončnica z rižem

Piščančja limonina enolončnica z rižem

Opis

Priprava:

  • Riž skuhamo po navodilih na embalaži.

Piščančja limonina enolončnica

  • Čebulo olupimo in nasekljamo. Česen drobno narežemo.
  • V kozici segrejemo malce olja in čebulo ter česen pražimo približno 2 minuti.
  • Piščančje meso narežemo na kocke. Dodamo jih v kozico in pražimo približno 3 minute.
  • Korenček olupimo in narežemo na kockice.
  • Stebelni zeleni odstranimo niti in jo narežemo na kockice.
  • Limono narežemo na kose.
  • Rožmarin osmukamo in drobno narežemo. Enako storimo s timijanom.
  • Korenček, stebelno zeleno, pol limone, rožmarin, timijan in lovorov list damo v kozico in pražimo približno minuto.
  • Dodamo belo vino in začinimo s sveže mletim poprom.
  • Dodamo vodo in jušno kocko. Dobro premešamo in pustimo rahlo vreti približno 20 minut.
  • Bučko narežemo na kocke. Enolončnici jo dodamo približno 5 minut pred koncem kuhanja.
  • Artičoke odcedimo, razpolovimo in damo v kozico.
  • Peteršilj drobno narežemo. Enolončnico okrasimo s peteršiljem in preostalo limono.

Priprava:

  • Riž skuhamo po navodilih na embalaži.

Piščančja limonina enolončnica

  • Čebulo olupimo in nasekljamo. Česen drobno narežemo.
  • V kozici segrejemo malce olja in čebulo ter česen pražimo približno 2 minuti.
  • Piščančje meso narežemo na kocke. Dodamo jih v kozico in pražimo približno 3 minute.
  • Korenček olupimo in narežemo na kockice.
  • Stebelni zeleni odstranimo niti in jo narežemo na kockice.
  • Limono narežemo na kose.
  • Rožmarin osmukamo in drobno narežemo. Enako storimo s timijanom.
  • Korenček, stebelno zeleno, pol limone, rožmarin, timijan in lovorov list damo v kozico in pražimo približno minuto.
  • Dodamo belo vino in začinimo s sveže mletim poprom.
  • Dodamo vodo in jušno kocko. Dobro premešamo in pustimo rahlo vreti približno 20 minut.
  • Bučko narežemo na kocke. Enolončnici jo dodamo približno 5 minut pred koncem kuhanja.
  • Artičoke odcedimo, razpolovimo in damo v kozico.
  • Peteršilj drobno narežemo. Enolončnico okrasimo s peteršiljem in preostalo limono.

sestavine

Sestavine:

  • 300 g mešanega riža
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • oljčno olje
  • 400 g piščančjih beder
  • 0.5 korenčka
  • 2 stebla steblene zelene
  • 1 limona
  • 2 vejici rožmarina
  • 2 vejici timijana
  • 3 listi lovorja
  • 150 ml belega vina
  • 500 ml vode
  • 1 piščančja jušna kocka
  • 1 bučka
  • 400 g artičok
  • šopek peteršilja

Dodatne potrebščine:

  • kozica

Sorodni recepti