Piščančja juha z rezanci

Piščančja juha z rezanci

Opis

Priprava

1. Krompir olupite in ga narežite na majhne kose.

2. Krompir skuhajte v slani vodi.

3. V ponvi segrejte svinjsko mast in ocvirke.

4. Kuhan krompir dodajte ocvirkom.

5. Nasekljajte česen in ga dodajte v ponev. Premešajte.

6. Dodajte kis.

7. Panceto hrustljavo opecite.

8. Položite jo na papirnato brisačo, da se odceti.

9. V vreli vodi z žlico naredite vrtinec in vanj vbijte jajca.

10. Jajca poširajte.

Postrezite: na krožnik naložite regret in ga prelijte s krompirjem, ocvirki in

kisom. Na vrh položite panceto in jajca.

Priprava rezancev

1. Vse sestavine premešajte z leseno kuhalnico.

3. Testo z rokami pregnetite.

4. Zavijte testo v folijo za živila in ga pustite počivati pol ure.

5. Delovno površino potresite z moko in testo na tenko razvaljajte.

6. Testo razrežite na širše trakove in vsakega posebej spustite skozi strojček

za delanje rezancev..

7. Stanjšane trakove testa sedaj spustite skozi strojček, ki bo testo razrezal na

rezance.

8. Rezance skuhajte v slanem kropu.


sestavine

Sestavine

  • sol Kotanyi
  • 800 g različnega piščančjega mesa (vratovi
  • kračke
  • ...)
  • 1 čebula
  • 2 češnjev paradižnik
  • 2 korenja
  • 10 g koleraba
  • 1 por
  • oljčno olje
  • svež timijan
  • svež majaron
  • svež čemaž

Rezanci

  • 200 g pol bele pol ajdove moke
  • 2 jajci
  • ščepec sol Kotanyi

Sorodni recepti