Piščančja bedrca Jerk

Piščančja bedrca Jerk

Opis

Piščančja bedrca Jerk

Priprava

  1. Za pripravo marinade v mešalniku dobro zmešajte vse sestavine.
  2. Piščanca dajte v pekač ali plastično vrečko z zadrgo. Dodajte marinado in jo vtrite v piščanca. Pokrijte pekač ali zaprite vrečko in pustite marinirati čez noč v hladilniku.
  3. Na srednji temperaturi v posodi na hitro popecite piščanca, 5-8 minut, da začne koža dobivati lepo barvo. Piščanca obračajte 5 minut, da se karamelizira in dobi lepo barvo na vseh straneh.
  4. Zmanjšajte temperaturo, posodo pokrijte in pecite 10-15 minut. Vsakih 5 minut piščanca obrnite. Obračajte, dokler se ne speče ali meso doseže 75 stopinj Celzija. Preden postrežete, pustite stati pokrito 5 minut.

sestavine

  • 2 kg  piščančjih bedrc, kril ali kosov celega piščanca

Marinada:

  • 1 grobo narezana čebula
  • 3 cm naribanega svežega ingverja
  • 3 čiliji jalapeno
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 1 čajna žlička mletega pimenta
  • 125 ml ruma Bundaberg
  • 2 čajni žlički rjavega sladkorja
  • 100 g omake za žar
  • 1 pest listov timijana
  • 4 korenine koriandra

Ananasova salsa:

  • 300 g ananasa, narezanega na 2 cm debele palčke
  • 1 avokado, narezan na kocke
  • 1 rdeča čebula, narezana na kocke
  • 1 peščica metinih listov
  • 1 peščica sesekljanih koriandrovih listov
  • 1 sesekljan jalapeno
  • 1 sesekljan strok česna
  • lupina 3 limet
  • sok 1 pomaranče
  • 50 ml oljčnega olja

Sorodni recepti