Piščančja bedra, polnjena z rižem na španski način

Piščančja bedra, polnjena z rižem na španski način

Opis

Način priprave:

  1. V voku na malo masti na hitro popražimo špinačo z narezanim česnom in damo na krožnik.
  2. Nato popražimo na drobno narezano papriko in jo damo k špinači. Začinimo s soljo in poprom.
  3. Odstranimo kost iz zgornjega dela bedrca, tako da zarežemo v površino vse do kosti. Ko ogulimo kost, jo vzamemo in previdno odstranimo meso s kosti. Nato odtrgamo kost v nasprotni smeri.
  4. Začinimo bedrca s soljo in poprom ter na vsako bedrce damo špinačo in papriko. Nato z zobotrebcem spnemo meso.
  5. Vsako bedrce damo na aluminijasto folijo in zavijemo tako, da dobimo nekaj podobnega bombonu. Ovita bedrca damo naravnost na rešetko v pečico. Pečemo jih 30 minut.
  6. Za riž zdinstamo narezano čebulo in česen z žafranom in s kurkumo. Dodamo rižu in premešamo. Vlijemo osnovo in pustimo, da se riž kuha 20 minut na nizkem ognju.
  7. V pečici spečemo oreščke.
  8. Ko je riž pripravljen, mu dodamo oreščke in razpolovljene češnjeve paradižnike ter kocke feta sira. Lepo premešamo.
  9. Piščanca narežemo in damo nekaj kosov na riž.

 

 

sestavine

  • sončnično olje
  • 150 g špinače
  • sol
  • poper
  • 1 rdeča paprika
  • 1 strok česna

Za riž

  • 300 g riža
  • 30 g plodov cedre
  • 1 glava čebule
  • ščepec kurkume
  • 125 g feta sira
  • 450 ml jušne osnove
  • 30 g mandljev
  • 1 strok česna
  • oljčno olje
  • 30 g indijskih oreškov
  • 150 g češnjevega paradižnika
  • ščepec žafrana

Sorodni recepti