Piščančja bedra, polnjena z rižem na španski način

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • sončnično olje
  • 150 g špinače
  • sol
  • poper
  • 1 rdeča paprika
  • 1 strok česna
  • piščančja bedrca
  • ZA RIŽ:
  • 300 g riža
  • 30 g plodov cedre
  • 1 glava čebule
  • ščepec kurkume
  • 125 g feta sira
  • 450 ml jušne osnove
  • 30 g mandljev
  • 1 strok česna
  • oljčno olje
  • 30 g indijskih oreškov
  • 150 g češnjevega paradižnika
  • ščepec žafrana

Priprava

  • 1. V voku na malo masti na hitro popražimo špinačo z narezanim česnom in damo na krožnik.
  • 2. Nato popražimo na drobno narezano papriko in jo damo k špinači. Začinimo s soljo in poprom.
  • 3. Odstranimo kost iz zgornjega dela bedrca, tako da zarežemo v površino vse do kosti. Ko ogulimo kost, jo vzamemo in previdno odstranimo meso s kosti. Nato odtrgamo kost v nasprotni smeri.
  • 4. Začinimo bedrca s soljo in poprom ter na vsako bedrce damo špinačo in papriko. Nato z zobotrebcem spnemo meso.
  • 5. Vsako bedrce damo na aluminijasto folijo in zavijemo tako, da dobimo nekaj podobnega bombonu. Ovita bedrca damo naravnost na rešetko v pečico. Pečemo jih 30 minut.
  • 6. Za riž zdinstamo narezano čebulo in česen z žafranom in s kurkumo. Dodamo rižu in premešamo. Vlijemo osnovo in pustimo, da se riž kuha 20 minut na nizkem ognju.
  • 7. V pečici spečemo oreščke.
  • 8. Ko je riž pripravljen, mu dodamo oreščke in razpolovljene češnjeve paradižnike ter kocke feta sira. Lepo premešamo.
  • 9. Piščanca narežemo in damo nekaj kosov na riž.

Sorodni recepti

Poglej vse