Piščančja bedra, polnjena z rižem na španski način
Recept je iz: Rudolph van Veen

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)
sestavine
- sončnično olje
- 150 g špinače
- sol
- poper
- 1 rdeča paprika
- 1 strok česna
- piščančja bedrca
- ZA RIŽ:
- 300 g riža
- 30 g plodov cedre
- 1 glava čebule
- ščepec kurkume
- 125 g feta sira
- 450 ml jušne osnove
- 30 g mandljev
- 1 strok česna
- oljčno olje
- 30 g indijskih oreškov
- 150 g češnjevega paradižnika
- ščepec žafrana
Priprava
- 1. V voku na malo masti na hitro popražimo špinačo z narezanim česnom in damo na krožnik.
- 2. Nato popražimo na drobno narezano papriko in jo damo k špinači. Začinimo s soljo in poprom.
- 3. Odstranimo kost iz zgornjega dela bedrca, tako da zarežemo v površino vse do kosti. Ko ogulimo kost, jo vzamemo in previdno odstranimo meso s kosti. Nato odtrgamo kost v nasprotni smeri.
- 4. Začinimo bedrca s soljo in poprom ter na vsako bedrce damo špinačo in papriko. Nato z zobotrebcem spnemo meso.
- 5. Vsako bedrce damo na aluminijasto folijo in zavijemo tako, da dobimo nekaj podobnega bombonu. Ovita bedrca damo naravnost na rešetko v pečico. Pečemo jih 30 minut.
- 6. Za riž zdinstamo narezano čebulo in česen z žafranom in s kurkumo. Dodamo rižu in premešamo. Vlijemo osnovo in pustimo, da se riž kuha 20 minut na nizkem ognju.
- 7. V pečici spečemo oreščke.
- 8. Ko je riž pripravljen, mu dodamo oreščke in razpolovljene češnjeve paradižnike ter kocke feta sira. Lepo premešamo.
- 9. Piščanca narežemo in damo nekaj kosov na riž.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Saltimbocca alla romana
Recepti Adam Liaw
Sarawaška laksa
Recepti Nico Reynolds
Marinirana piščanec in cvetača
Recepti Nico Reynolds
Piščančji kari na žaru po karibsko
Recepti Michela Chiappa
Preprosta piščančja jetrna pašteta
Recepti Marcus Wareing
Začinjen piščanec z divjimi gobami in česnovim kruhom
Recepti Mary Berry
Piščančji tartiflette
Recepti Lora in Stoyan
Dimljen piščanec s svežim zeljem
Recepti Nico Reynolds
Pečeni piščanec z limono in začimbami
Recepti Donal Skehan
Piščančji sataj z rižem in zelenjavo