Piščančja bedra

Piščančja bedra

Opis

Piščančja bedra

Priprava

  1. Marinada z mešanico začimb – v mešalniku zmešajte vse sestavine, da nastane gladka zmes. Piščanca položite v skledo in dodajte mešanico z marinado. Dobro premešajte in za čez noč dajte v hladilnik.
  2. Segrejte na sobno temperaturo.
  3. Pecite na rešetki za žar, da rahlo poogleni. Položite v pekač in dokončajte v pečici, segreti na 180°C. Pecite 15-20 minut oziroma da je dobro pečeno.
  4. Salsa – zmešajte vse sestavine.
  5. Za serviranje – bedra položite na krožnik z nekaj salse, kisle smetane in tortiljami.

sestavine

  • 900 g piščančjih beder
  • Mešanica začimb
  • 1 čebula
  • 3 mlade čebule
  • 1 čili škotska čepica
  • 2 stroka česna
  • 1 jedilna žlica petih kitajskih začimb v prahu
  • 1 jedilna žlica pimentovca
  • 1 jedilna žlica mletega belega popra
  • 1 čajna žlička suhega timijana
  • 1 čajna žlička mletega muškatnega oreška
  • 100 ml sojine omake
  • 50 ml zelenjavnega olja

Salsa:

  • 1 rdeča čebula (narezana na kocke)
  • 149 g manga (narezanega na kockice)
  • 1 čili škotska čepica (na drobno nasekljan)
  • 2 limeti (lupinica in sok)
  • 1 kumara (odstranite semena in narežite na kocke)
  • 50 g koriandra (nasekljanega)
  • Za serviranje: tortilje in kisla smetana

Sorodni recepti