Piščančja rulada s pršutom in mocarelo
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Priprava:
1. Piščančje prsi razprostremo v obliki metulja, tako da dobimo dva večja piščančja zrezka. Meso enakomerno potolčemo in ga začinimo s soljo in poprom.
2. Ko pripravljamo pesto, damo v mešalnik liste bazilike, česen, pinjole, parmezan in oljčno olje. Zmeljemo.
2. Meso premažemo s pestom, pod njega položimo kos rdeče paprike, na sredino pa kos sira.
3. En kos mesa položimo na prozorno folijo in ga zvijemo v trdno rulado. Konce folije stisnemo. Enako pripravimo drugo rulado.
4. V loncu segrejemo vodo in položimo vanjo ruladi. Voda naj ju prekriva. Kuhamo 12 do 15 minut. Ruladi vzamemo ven in odstranimo folijo.
5. Ruladi ovijemo v šunko in ju pečemo na oljčnem olju v vroči ponvi približno 2 minuti oziroma dokler se šunka ne obarva.
6. Piščančje rulade postrežemo s solato po želji, češnjevim paradižnikom in pinjolami.
sestavine
- 1 piščančje prsi sol in poper po želji 1 pečena rdeča paprika 60 g mocarele 4 rezine surove dimljene šunkePesto1 vejica bazilike 40 g praženih pinjol 1 strok česna 20 g parmezana 50 ml oljčnega olja sol po želji
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo