Opis

Priprava:

1. Piščančje prsi razprostremo v obliki metulja, tako da dobimo dva večja piščančja zrezka. Meso enakomerno potolčemo in ga začinimo s soljo in poprom.

2. Ko pripravljamo pesto, damo v mešalnik liste bazilike, česen, pinjole, parmezan in oljčno olje. Zmeljemo.

2. Meso premažemo s pestom, pod njega položimo kos rdeče paprike, na sredino pa kos sira.

3. En kos mesa položimo na prozorno folijo in ga zvijemo v trdno rulado. Konce folije stisnemo. Enako pripravimo drugo rulado.

4. V loncu segrejemo vodo in položimo vanjo ruladi. Voda naj ju prekriva. Kuhamo 12 do 15 minut. Ruladi vzamemo ven in odstranimo folijo.

5. Ruladi ovijemo v šunko in ju pečemo na oljčnem olju v vroči ponvi približno 2 minuti oziroma dokler se šunka ne obarva.

6. Piščančje rulade postrežemo s solato po želji, češnjevim paradižnikom in pinjolami.

 

sestavine

  • 1 piščančje prsi
  • sol in poper po želji
  • 1 pečena rdeča paprika
  • 60 g mocarele
  • 4 rezine surove dimljene šunke

Pesto

  • 1 vejica bazilike
  • 40 g praženih pinjol
  • 1 strok česna
  • 20 g parmezana
  • 50 ml oljčnega olja
  • sol po želji

Sorodni recepti