Priprava:

1. Piščančje prsi razprostremo v obliki metulja, tako da dobimo dva večja piščančja zrezka. Meso enakomerno potolčemo in ga začinimo s soljo in poprom.

2. Ko pripravljamo pesto, damo v mešalnik liste bazilike, česen, pinjole, parmezan in oljčno olje. Zmeljemo.

2. Meso premažemo s pestom, pod njega položimo kos rdeče paprike, na sredino pa kos sira.

3. En kos mesa položimo na prozorno folijo in ga zvijemo v trdno rulado. Konce folije stisnemo. Enako pripravimo drugo rulado.

4. V loncu segrejemo vodo in položimo vanjo ruladi. Voda naj ju prekriva. Kuhamo 12 do 15 minut. Ruladi vzamemo ven in odstranimo folijo.

5. Ruladi ovijemo v šunko in ju pečemo na oljčnem olju v vroči ponvi približno 2 minuti oziroma dokler se šunka ne obarva.

6. Piščančje rulade postrežemo s solato po želji, češnjevim paradižnikom in pinjolami.

 

sestavine

  • 1 piščančje prsi sol in poper po želji 1 pečena rdeča paprika 60 g mocarele 4 rezine surove dimljene šunkePesto1 vejica bazilike 40 g praženih pinjol 1 strok česna 20 g parmezana 50 ml oljčnega olja sol po želji

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse