Pisani zavitek

Priprava:

Bučki in kumari odrežemo pecelj in ju s pomočjo lupilnika narežemo na trakove. Korenček olupimo in prav tako narežemo na trakove.

Rumeni, zeleni in rdeči papriki odrežemo pecelj, odstranimo semena, jih razpremo in sploščimo. Iz notranjosti z nožem, kot bi lupili, odstranimo vse bele dele v notranjosti.

Špinači odstranimo vse žilave peclje, če je potrebno.

V lonec vlijemo vodo, ne preveč, in jo zavremo.  Na lonec postavimo bambusovo mrežico za kuhanje na pari. Namesto nje lahko uporabimo tudi cedilnik.

Ko voda v loncu zavre, v bambusovo košarico damo korenček, jo pokrijemo in počakamo, da se korenček zmehča v vodni pari.

Zmehčani korenček poberemo iz košarice in vanjo damo bučke. Dodamo tudi špinačo, papriko razporedimo po vrhu kot pokrov. Košarico pokrijemo in zelenjavo kuhamo v pari, da se zmehča.

V posodo ubijemo dve jajci, dodamo zelo malo soli in ju stepemo z metlico.

V ponev vlijemo zelo malo oljčnega olja, ga segrejemo, nato vlijemo stepena jajca in jih spečemo kot omleto.

Ko je ena stran omlete pečena, jo obrnemo. Ko je še druga stran omlete malce vlažna, jo pokrijemo z 1 lavašem/tortiljo in skupaj pečemo. Tako se bodo jajca in lavaš sprijeli.

 

 

Ko so jajca pečena, damo lavaš na delovno površino in po njem razporedimo špinačo. Nato vzporedno razporedimo bučke. Na bučke enako razporedimo korenček. Na korenček razporedimo papriko in na vrhu kumare.

Na kumare zložimo šest rezin čedarja, lavaš zvijemo v rulado, tako da dobimo srednje debel zvitek. Pazimo, da sestavine v njem ne razpadejo. Ko pridemo do konca, rob lavaša namažemo s kremnim sirom, zvijemo do konca in stisnemo, da se sprime.

V zvitek v enakomernih presledkih zabodemo štiri do šest lesenih palčk za ražnjiče. Zvitek med palčkami razrežemo na enako velike kose. Tako dobimo zvitke, ki so videti kot lizike na palčki.

Zvitke zložimo na servirni krožnik in postrežemo s sveže iztisnjenim sokom.

sestavine

  • Sestavine1 bučka 1 kumara 1 korenček 1 rumena paprika babura 1 rdeča paprika babura 1 zelena paprika babura 1 pest špinače 2 jajci 6 rezin čedarja 1 lavaša (testo podobno tortilji) 1 žlica kremnega sira oljčno olje sol voda

Priprava