Pirenejska svinjska rebrca z dušeno zelenjavo
Recept je iz: Rudolph van Veen
Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)
sestavine
- 4 kosi svinjskih rebrc
- 1 šopek zelenih belušev
- 2 korenčka
- 1 zelena paprika
- 1 rdeča paprika
- 2 paradižnika
- 1 žlica rjavega sladkorja
- oljčno olje
- sol in poper
Priprava
- 1. Rebrca narežemo na kose. V možnarju zdrobimo poprova zrna in z njimi potresemo meso. Nato meso posolimo in prelijemo z oljčnim oljem ter premešamo.
- 2. Ponev segrejemo, vendar ne premočno, in vanjo stresemo meso. Pražimo ga na šibkem ognju tako, da ga občasno obračamo.
- 3. Prerežemo jagode belega in črnega grozdja. Mesu jih dodamo, ko je to že pripravljeno. Premešamo in vlijemo kozarec rdečega vina. Ko omaka povre, ponev odstavimo z ognja.
- 4. Za dušeno zelenjavo korenčka olupimo in narežemo na kolute. Paprike grobo narežemo. V vročo ponev vlijemo oljčno olje in dodamo narezano zelenjavo. Pražimo pet minut med mešanjem. Dodamo sladkor, nato pa tudi jušno osnovo. Premešamo.
- 5. Paradižnik narežemo na rezine, beluše pa na daljše kose. Dodamo jih drugi zelenjavi. Začinimo s soljo in poprom ter zelenjavo pečemo, dokler ne postane hrustljava.
- 6. Zelenjavo postrežemo kot podlago, na njej pa meso z grozdjem in omako.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Svinjina z mangom in peperoncinom
Recepti Ainsley Harriott
Svinjski kebab in grška zelena solata
Recepti Michela Chiappa
Svinjski medaljoni s čebulo, jabolkom in ciderjem
Recepti Nico Reynolds
Burger s svinjino in ananasom ter zeljna solata s čilijevo majonezo
Recepti Nico Reynolds
Žemljice z nicovo rjavo omako za zajtrk
Recepti Lora in Stoyan
Krompirjeve palačinke
Recepti Donal Skehan
Svinjsko pleče in krompir s parmezanom
Recepti Nico Reynolds
Nabodala s svinjino in šparglji s poletno marinado
Recepti Curtis Stone
Začinjene svinjske zarebrnice s kremno koruzo
Recepti Luca Ciano
Popečena bela scamorza s panceto in paradižnikom