Opis

Priprava:

1. Rebrca narežemo na kose. V možnarju zdrobimo poprova zrna in z njimi potresemo meso. Nato meso posolimo in prelijemo z oljčnim oljem ter premešamo.

2. Ponev segrejemo, vendar ne premočno, in vanjo stresemo meso. Pražimo ga na šibkem ognju tako, da ga občasno obračamo.

3. Prerežemo jagode belega in črnega grozdja. Mesu jih dodamo, ko je to že pripravljeno. Premešamo in vlijemo kozarec rdečega vina. Ko omaka povre, ponev odstavimo z ognja.

4. Za dušeno zelenjavo korenčka olupimo in narežemo na kolute. Paprike grobo narežemo. V vročo ponev vlijemo oljčno olje in dodamo narezano zelenjavo. Pražimo pet minut med mešanjem. Dodamo sladkor, nato pa tudi jušno osnovo. Premešamo.

5. Paradižnik narežemo na rezine, beluše pa na daljše kose. Dodamo jih drugi zelenjavi. Začinimo s soljo in poprom ter zelenjavo pečemo, dokler ne postane hrustljava.

6. Zelenjavo postrežemo kot podlago, na njej pa meso z grozdjem in omako.

sestavine

  • 4 kosi svinjskih rebrc
  • 1 šopek zelenih belušev
  • 2 korenčka
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 2 paradižnika
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • oljčno olje
  • sol in poper

Sorodni recepti