Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • 4 kosi svinjskih rebrc
  • 1 šopek zelenih belušev
  • 2 korenčka
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 2 paradižnika
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • oljčno olje
  • sol in poper

Priprava

  • 1. Rebrca narežemo na kose. V možnarju zdrobimo poprova zrna in z njimi potresemo meso. Nato meso posolimo in prelijemo z oljčnim oljem ter premešamo.
  • 2. Ponev segrejemo, vendar ne premočno, in vanjo stresemo meso. Pražimo ga na šibkem ognju tako, da ga občasno obračamo.
  • 3. Prerežemo jagode belega in črnega grozdja. Mesu jih dodamo, ko je to že pripravljeno. Premešamo in vlijemo kozarec rdečega vina. Ko omaka povre, ponev odstavimo z ognja.
  • 4. Za dušeno zelenjavo korenčka olupimo in narežemo na kolute. Paprike grobo narežemo. V vročo ponev vlijemo oljčno olje in dodamo narezano zelenjavo. Pražimo pet minut med mešanjem. Dodamo sladkor, nato pa tudi jušno osnovo. Premešamo.
  • 5. Paradižnik narežemo na rezine, beluše pa na daljše kose. Dodamo jih drugi zelenjavi. Začinimo s soljo in poprom ter zelenjavo pečemo, dokler ne postane hrustljava.
  • 6. Zelenjavo postrežemo kot podlago, na njej pa meso z grozdjem in omako.

Sorodni recepti

Poglej vse