Pire iz krompirja in zelene z vafljem

Način priprave:

1. Krompir in zeleno olupimo. Krompir narežemo na četrtine, zeleno pa na kocke. Kuhamo ju 20 minut. Nato ju dobro odcedimo.

2. Tofu in paprike narežemo na trakove. Dve rezini slanine položimo eno na drugo, da sta videti daljši. Na en konec damo nekaj trakov tofuja in nekaj trakov paprike. Slanino zavijemo kot rulado.

3. Segrejemo ponev s kapljico olja. Rulade s tofujem damo v ponev in zapečemo z vseh strani, dokler ne postanejo hrustljave, približno 8 minut.

4. Krompir in zeleno pretlačimo. Dodamo gorčico, nekaj kisa, sol in poper. Na koncu dodamo oprano in drobno narezano špinačo. Dobro premešamo.

5. Pire postrežemo tako, da na vrh položimo vafelj.

sestavine

  • 800 g krompirja glavica zelene 1 rdeča paprika 250 g tofuja 8 rezin slanine oljčno olje 400 g špinače 40 ml belega vinskega kisa 2 žlici gorčice sol poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse