Pinčos

Način priprave:

1. Želatino namakamo v vodi 5 minut. Začimbe drobno narežemo.

2. V kozici segrejemo belo vino, dodamo odcejeno želatino in mešamo, dokler se ne stopi. Dodamo narezane začimbe in izcedimo limonov sok. Mešanico prelijemo v plitvo pravokotno posodo. Žele damo v hladilnik, da se strdi.

3. Drobno narežemo čebulo in papriko. Popražimo ju na oljčnem olju. Dodamo sladkor in malo vode ter pustimo, da mešanica zavre.

4. V skledo damo tanek kos govedine. Čezenj damo rezino pršuta. Zavijemo.

5. Marmelado iz paprik postrežemo kot osnovo. Čeznjo damo mesne zavitke. Na vrh postavimo pravokotni zeleni žele.

sestavine

  • 200 g govedine 100 g pršutaZa žele4 lističi želatine 6 vejic peteršilja 6 šopkov mete 4 vejice rožmarina 500 ml belega vina sok polovice limoneZa marmelado iz paprik glavica čebule 1 rdeča paprika oljčno olje žlička sladkorja sol poper žlica ingverjevega sirupa

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse