Opis

Način priprave:

1. Želatino namakamo v vodi 5 minut. Začimbe drobno narežemo.

2. V kozici segrejemo belo vino, dodamo odcejeno želatino in mešamo, dokler se ne stopi. Dodamo narezane začimbe in izcedimo limonov sok. Mešanico prelijemo v plitvo pravokotno posodo. Žele damo v hladilnik, da se strdi.

3. Drobno narežemo čebulo in papriko. Popražimo ju na oljčnem olju. Dodamo sladkor in malo vode ter pustimo, da mešanica zavre.

4. V skledo damo tanek kos govedine. Čezenj damo rezino pršuta. Zavijemo.

5. Marmelado iz paprik postrežemo kot osnovo. Čeznjo damo mesne zavitke. Na vrh postavimo pravokotni zeleni žele.

sestavine

  • 200 g govedine
  • 100 g pršuta

Za žele

  • 4 lističi želatine
  • 6 vejic peteršilja
  • 6 šopkov mete
  • 4 vejice rožmarina
  • 500 ml belega vina
  • sok polovice limone

Za marmelado iz paprik

  • glavica čebule
  • 1 rdeča paprika
  • oljčno olje
  • žlička sladkorja
  • sol
  • poper
  • žlica ingverjevega sirupa

Sorodni recepti