Pikantni čufti s pečeno zelenjavo in bulgurjem

Čufti so odlična izbira za kosilo doma ali v pisarni.

sestavine

  • jagnjetina (ali mleto mešano meso)
  • ZA BULGUR:
  • 150 g bulgurja
  • 150 ml jušne osnove
  • oljčno olje
  • 0.5 šopka sveže mete
  • 0.5 šopka peteršilja
  • 0.5 šopka koriandra
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 0.5 limone
  • sol
  • poper
  • strok česna
  • krušne drobtine
  • jogurt

Priprava

  • 1. Bulgur damo v skledo. Zalijemo ga z vročo jušno osnovo, dodamo nekaj oljčnega olja in pokrijemo s krožnikom. Pustimo počivati 15 minut.
  • 2. Začimbe na drobno nasekljamo. Paradižnik češnjevec prerežemo na polovice. Dodamo ga v bulgur. Naribamo lupino in izcedimo sol pol limone. Posolimo in popopramo, dodamo tudi oljčno olje. Premešamo.
  • 3. Zelenjavo narežemo na grobe kose, brez česna, in damo v pekač. Čez nadrobimo timijan in dodamo stroke česna. Posolimo, popopramo in dodamo oljčno olje. Premešamo in pečemo 50 minut pri 200 stopinjah.
  • 4. Jagnjetino lahko nadomestimo s pol svinjine in pol teletine. Mleto meso damo v skledo in dodamo začimbe, jajca in krušne drobtine. Posolimo in popopramo ter pregnetemo. Izdelamo podolgovate čufte in jih razvrstimo v namaščen pekač. Pečemo jih 15 minut v predhodno segreti pečici.
  • 5. Pikantne čufte postrežemo s prilogo iz bulgurja in pečene zelenjave. Zalijemo z začinjenim jogurtom.

Sorodni recepti

Poglej vse