Pikantne palačinke

Pikantne palačinke

Opis

Priprava

1. Na suhi srednje vroči ponvi eno minuto pražimo semena kumina s soljo, dokler se ne sprosti aroma. Vlijemo malce olja in še dve minuti pražimo čili, česen in ingver, dokler se ne zmehčajo. Odstavimo z ognja.

2. Mešanico začimb in česna damo v skledo. Presejemo moko, solimo, popramo in na sredi naredimo jamico, v katero ubijemo jajce in vlijemo polovico mleka. Z metlico počasi vmešamo moko v jajce, potem postopoma dodajamo preostalo mleko. Še naprej stepamo, dokler mešanica ne postane gladka in gosta kot kisla smetana. Vmešamo žličko olja, nato pokusimo in po potrebi dodatno začinimo. Testo naj počiva deset minut.

3. Medtem naredimo krompirjev nadev. Olje segrejemo v veliki ponvi na srednjem ognju. Dodamo gorčična semena in jih pražimo minuto ali dve, dokler ne začnejo poskakovati. Potem dodamo čebulo in jo pražimo okrog pet minut, dokler ni mehka in zlatorjava. Primešamo kurkumo in kuhan krompir, začinimo in če je treba, dolijemo še malce olja. Na srednjem ognju pražimo 3–4 minute, da se krompir segreje in zlato zapeče.

4. Segrejemo veliko ponev in vanjo vlijemo malce olja. Če se je testo preveč strdilo, dodamo žlico ali dve mleka. Polno zajemalko testa zlijemo na ponev, ki jo obračamo, da se zmes enakomerno razporedi. Pečemo minuto ali dve na eni strani, dokler ni palačinka zlatorjava in hrustljava. Potem palačinko obrnemo in jo pečemo še minuto na drugi strani. Pečene palačinke hranimo na toplem.

5. Koriander vmešamo v jogurt, solimo in popramo po okusu.

6. Na sredino palačinke damo žlico krompirjevega nadeva, malo jogurta, jo zvijemo in postrežemo.

sestavine

Sestavine

  • 1 žlička semen kumina
  • 1 zelenega čilija
  • brez semen in drobno nasekljan
  • po okusu
  • 2 stroka česna (nasekljana)
  • 3 cm košček svežega ingverja
  • olupljen in drobno nasekljan ali nariban
  • 125 g bele moke
  • veliko jajce
  • 275 ml polnomastnega mleka in dodatna žlica ali dve
  • morska sol in sveže mleti poper
  • oljčno olje
  • za cvrtje

Začinjen krompirjev nadev

  • oljčno olje
  • za praženje
  • 1 žlička gorčičnih semen
  • 0.5 čebule
  • olupljene in tanko narezane
  • 1 žlička mlete kurkume
  • 4 -6 hladnih kuhanih olupljenih krompirjev
  • grobo narezanih

Za postrežbo

  • 6 žlic navadnega jogurta
  • 2 žlici drobno nasekljanega koriandra

Sorodni recepti