Pikantne dušene hobotnice

V veliki težki ponvi na srednjem ognju segrejemo oljčno olje. Dodamo čebulo in pražimo minuto ali dve, dokler se čebula ne zmehča.

Dodamo česen in čili ter pražimo še minuto ali dve.

Dodamo hobotnico in pražimo dve do tri minute, nato prilijemo vino in kuhamo minuto ali dve, da alkohol izpari.

Prilijemo vodo in pustimo, da zavre. Nato pokrijemo in na majhnem ognju kuhamo uro in pol, dokler se majhne hobotnice ne zmehčajo.

Pokusimo in solimo po potrebi.

Potresemo z nasekljanim peteršiljem in postrežemo vroče s kosi kruha, ki ga bomo pomakali v slastno omako.

Opomba:

• Majhne hobotnice očistimo tako, da zarežemo z ostrim nožem pri glavi. Odstranimo drobovje in speremo pod hladno vodo. V sredino telesa previdno potisnemo palca, da odstranimo kljun.

sestavine

  • Sestavine4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja 1 rdeča čebula (drobno narezana) 1 strok česna drobno nasekljan 1.5 žličke zdrobljenega suhega čilija 1 kg majhnih hobotnic 200 ml rdečega vina 200 ml vode 1 ščep grobe soli hrustljavi kruh za postrežbo gladkolistni peteršilj za okras

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse