Opis

Picetke s salamo

Priprava

  1. Francosko štruco narežite na tanke rezine, ki jih na oljčnem olju zlato popecite.
  2. Popečene kruhke zložite na pekač. Kruhke obložite s preostalimi sestavinami, začnite s paradižnikovim pirejem in zaključite z mocarelo.
  3. Kruhke dajte v pečico in jih popecite z zgornje strani. Pečejo naj se toliko časa, da se sir začne topiti in začne rahlo rjaveti.

sestavine

  • 1 francoska štruca
  • 1-2 žlici oljčnega olja
  • 1/3 skodelice paradižnikovega pireja
  • 150g tanko narezane salame
  • 1 tanko narezane rdeče čebule
  • 100g oliv Kalamata, izkoščičene in grobo narezane
  • 2-3 vejice sveže bazilike, grobo narezani listki
  • 200g natrgane mocarele

Sorodni recepti