Piščančji kokoreč

Piščančji kokoreč

Opis

Priprava:

 

Piščančje bedro in kračo brez kosti narežemo na majhne kose.

Feferon nasekljamo. Ko ga nasekljamo, ga še nekajkrat prerežemo, da so koščki res majhni. V ponev vlijemo oljčno olje in ga segrejemo. Dodamo nasekljane feferone in jih popražimo ob mešanju. Česen olupimo, nasekljamo in dodamo feferonu. Ko se feferoni zmehčajo, dodamo piščanca in mešamo na močnem ognju. Dodamo pasto s papriko ter paradižnikov koncentrat in premešamo. Dodamo sladko papriko, sušeni origano, kumin, poper in pekočo papriko ter kuhamo naprej ob mešanju.

Ko je piščanec kuhan, zmes damo na ravno podlago. Ponev položimo nazaj na ogenj, da se ne ohladi. Z nožem nekajkrat potegnemo skozi mešanico s piščancem, da jo še bolj narežemo. Nato piščančjo mešanico vrnemo v vročo ponev. Kuhamo naprej, dokler piščanec ni rahlo zapečen. Dodamo nasekljan paradižnik in mešamo, dokler tekočina ne izpari. Če se vam zdi premalo začinjeno, količino prilagodite okusu.

V posodo vlijemo kis granatnega jabolka in oljčno olje, dodamo sol in poper ter dobro premešamo. Mešanico vlijemo v ločeno ponev in jo segrejemo.

Lavaš položimo na ravno podlago. Nanj naložimo kuhani piščančji kokoreč, iz katerega je tekočina izparela. Robove lavaša zapognemo in ga zvijemo v obliko duruma (kot palačinka, kjer sta obe strani zaprti). Postopek ponovimo na drugem lavašu.

Mesto, kjer se robovi lavaša prekrivajo, obrnemo navzdol in durume položimo v vročo ponev (na ta način se bodo robovi lavaša zlepili in durum se ne bo odprl in razpadel). Lavaš grejemo v ponvi brez olja in ga obračamo, dokler ne postane hrustljav in dobi zlatorumeno barvo.

Rukolo damo na ravno podlago, jo prelijemo z omako s kisom granatnega jabolka in premešamo. Solimo in popramo.

Hrustljave lavaše vzamemo iz ponve, jih damo na ravno podlago in prerežemo po sredini. Rukolo in kokoreč damo na krožnik. Rukolo pokapamo z še zelo malo kisa granatnega jabolka. Postrežemo vroče.

sestavine

Sestavine

  • 1 piščančje bedro in krača
  • brez kosti
  • 4 feferoni
  • oljčno olje
  • 1 strok česna
  • 1 desertna žlička paste s papriko
  • 1 desertna žlička paradižnikovega koncentrata
  • 1 ščepec mlete sladke paprike
  • 1 ščepec suhega origana
  • 1 ščepec kumina
  • sol in poper
  • 1 ščepec grobo mlete pekoče paprike
  • 3 jušne žlice narezanega paradižnika
  • 1 jušna žlica kisa granatnega jabolka
  • 2 jušni žlici oljčnega olja
  • 2 lavaša (testo
  • podobno tortilji)
  • 0.5 zavitka rukole

Sorodni recepti