Peteršiljev kruhek

1. Kvas stopimo z mlekom, premešamo z metlico in dodamo sladkor ter sol. Dodamo nekaj žlic moke in mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Zmes pustimo počivati na toplem.
2. Peteršilj operemo in ga zmeljemo z malce soli in z jogurtom.
3. Kvas, ki je počival, pomešamo s še več moke, dokler ne dobimo lepljivega testa. Tretjino zmesi ločimo, pomešamo s peteršiljevo mešanico in zamesimo s še nekaj moke. Zeleno testo pokrijemo s plastično folijo in ga pustimo počivati. Belo testo zamesimo s preostalo moko in tudi pustimo počivati prekrito s plastično folijo. Če je potrebno, povečamo količino moke.
4. Testo razvaljamo v dva pravokotnika. Zeleni pravokotnik položimo na belega. Zeleni mora biti za prst tanjši od belega.
5. Oba pravokotnika testa zavijemo v rulado, postavimo v pekač in pustimo počivati približno 20 minut. Po želji lahko pripravimo majhne kruhke namesto enega kruha.
6. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Z nožem poševno zarežemo površino kruha. Kruh pečemo 30 do 35 minut in ga postrežemo še toplega.