Perkelt z rdečo papriko

Perkelt z rdečo papriko

Opis

Priprava

Njoke skuhamo po navodilih na embalaži.

Perkelt z rdečo papriko:

Čebuli olupimo in nasekljamo. Česen olupimo in drobno narežemo.

Rdeči feferon prepolovimo po dolžini, odstranimo semena in ga narežemo na koščke.

V plitvem širokem loncu segrejemo olje, dodamo čebulo, česen, feferon in mleto papriko ter pražimo približno 2 minuti.

Dodamo kockice slanine in piščančja bedra in pražimo še 4 minute.

Dodamo paradižnikovo mezgo in še malce pražimo.

Vlijemo vodo, lonec pokrijemo in kuhamo na šibkem ognju še približno 15 minut.

Paradižnika narežemo na kocke.

Papriki prepolovimo po dolžini, odstranimo semena in ju narežemo na kocke.

Paradižnik in papriko dodamo v zadnjih 5 minutah in podušimo skupaj z bedri. Začinimo z malce soli in sveže mletega popra.

Postrežba:

Njoke razdelimo na krožnike. Čeznje prelijemo perkelt

sestavine

Sestavine

  • 500 g krompirjevih njokov
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeči feferon
  • oljčno olje za peko
  • 1 žlica mlete paprike
  • 125 g slanine v kockicah
  • 400 g piščančjih beder
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 150 ml vode
  • 2 paradižnika
  • 2 rdeči papriki

Sorodni recepti