Peresniki z raznobarvnimi paprikami in baziliko v omaki iz belega vina

Peresniki z raznobarvnimi paprikami in baziliko v omaki iz belega vina

Opis

Priprava:

1.  Testenine Barilla Penne Rigate skuhamo v vodi.

2.  Rdečo, rumeno in zeleno papriko narežemo po dolžini.

3.  Paradižnike narežemo na četrtine.

4.  Drobno nasekljamo peteršilj in baziliko.

5.  V posodi za omake segrejemo belo vino in položimo na stran.

6.  Dodamo gorčico dijon in počakamo, da se ohladi.

7.  Ko se ohladi, dodamo nasekljano baziliko.

8.  Takoj po tem dodamo oljčno olje in dobro premešamo.

9.  Paprike, paradižnik in testenine položimo na krožnik.

10. Prelijemo jih z omako in postrežemo.

Priloga k jedi: Dušeni lignji na sredozemski način

sestavine

  • 1 zavoj Barilla Penne Rigate
  • 1 rumena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 0.25 šopka peteršilja
  • 0.25 šopka bazilike
  • 6 češnjevih paradižnikov
  • 1 kavna skodelica belega vina
  • 2 žlici dijonske gorčice
  • 0.25 kavne skodelice oljčnega olja
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička črnega popra

Sorodni recepti