Peresniki z raznobarvnimi paprikami in baziliko v omaki iz belega vina
Recept je iz: Gabriele Sponza
Priprava:
1. Testenine Barilla Penne Rigate skuhamo v vodi.
2. Rdečo, rumeno in zeleno papriko narežemo po dolžini.
3. Paradižnike narežemo na četrtine.
4. Drobno nasekljamo peteršilj in baziliko.
5. V posodi za omake segrejemo belo vino in položimo na stran.
6. Dodamo gorčico dijon in počakamo, da se ohladi.
7. Ko se ohladi, dodamo nasekljano baziliko.
8. Takoj po tem dodamo oljčno olje in dobro premešamo.
9. Paprike, paradižnik in testenine položimo na krožnik.
10. Prelijemo jih z omako in postrežemo.
Priloga k jedi: Dušeni lignji na sredozemski način
sestavine
- 1 zavoj Barilla Penne Rigate 1 rumena paprika 1 rdeča paprika 1 zelena paprika 0.25 šopka peteršilja 0.25 šopka bazilike 6 češnjevih paradižnikov 1 kavna skodelica belega vina 2 žlici dijonske gorčice 0.25 kavne skodelice oljčnega olja 1 žlička soli 1 žlička črnega popra
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo