Penice z rožno vodo

Priprava:

1. Pekač prekrijemo s peki papirjem. Po njem potresemo presejano koruzno moko in sladkor v prahu.

2. Sladkor, glukozo in 200 ml vode damo v kozico in dobro premešamo. S čopičem, ki smo ga pomočili v vodo, odstranimo sladkorne kristale z robov. Kozico postavimo na srednji ogenj in počakamo, da tekočina zavre. Ko zavre, ne mešamo, samo nagibamo kozico in poskrbimo, da se sirup segreva, dokler ne doseže 127 °C.

3. Medtem namočimo želatino v 140 ml hladne vode.

4. Ko sirup doseže 110 °C, začnemo stepati beljake v skledi mešalnika, dokler ne nastane sneg.

5. Želatino dodamo sirupu, ko se segreje na 127 °C, in mešamo z leseno žlico. Zmes se bo malce spenila, kar je povsem normalno. Vroč sirup vlijemo v beljake in meljemo pri najvišji hitrosti pet do deset minut, dokler se zmes ne zgosti in je posoda mešalnika topla na dotik. Dodamo rožno vodo in jedilno barvo in spet zmeljemo.

6. Z žlico zajamemo zmes za penice in jo postavimo na pekač, nato pa jo zravnamo s paletnim nožem. Zmes pustimo stati 12 ur.

7. Zmes za penice potresemo s sladkorjem v prahu in koruzno moko. Postavimo jo na delovno površino in narežemo na dvocentimetrske kvadratke.

8. Penice bodo uporabne še en teden.


Priprava:

1. Pekač prekrijemo s peki papirjem. Po njem potresemo presejano koruzno moko in sladkor v prahu.

2. Sladkor, glukozo in 200 ml vode damo v kozico in dobro premešamo. S čopičem, ki smo ga pomočili v vodo, odstranimo sladkorne kristale z robov. Kozico postavimo na srednji ogenj in počakamo, da tekočina zavre. Ko zavre, ne mešamo, samo nagibamo kozico in poskrbimo, da se sirup segreva, dokler ne doseže 127 °C.

3. Medtem namočimo želatino v 140 ml hladne vode.

4. Ko sirup doseže 110 °C, začnemo stepati beljake v skledi mešalnika, dokler ne nastane sneg.

5. Želatino dodamo sirupu, ko se segreje na 127 °C, in mešamo z leseno žlico. Zmes se bo malce spenila, kar je povsem normalno. Vroč sirup vlijemo v beljake in meljemo pri najvišji hitrosti pet do deset minut, dokler se zmes ne zgosti in je posoda mešalnika topla na dotik. Dodamo rožno vodo in jedilno barvo in spet zmeljemo.

6. Z žlico zajamemo zmes za penice in jo postavimo na pekač, nato pa jo zravnamo s paletnim nožem. Zmes pustimo stati 12 ur.

7. Zmes za penice potresemo s sladkorjem v prahu in koruzno moko. Postavimo jo na delovno površino in narežemo na dvocentimetrske kvadratke.

8. Penice bodo uporabne še en teden.

sestavine

  • Sestavine75 g sladkorja v prahu 75 g koruzne moke 455 g navadnega kristalnega sladkorja 1 žlica tekoče glukoze ali glukoze v prahu 9 lističev / žlic želatine ali želatine v prahu 2 beljaka 2 žlici rožne vode nekaj kapljic jedilne barve (po želji)

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse