Pekoči jabolčni puding

Način priprave:

1.  V ponev damo maslo, sladkor, začimbe in melaso. Počakamo, da zmes zavre.

2. Olupimo jabolka, odstranimo pečke in jih razrežemo na četrtine. Dodamo jih karamelizirani omaki, da se zmehčajo.

3. V skledi stepemo maslo, sladkor in jajca. Premešamo. Dodamo pol moke, sodo bikarbono in jabolčnik. Previdno premešamo s kuhalnico. Dodamo še preostanek moke in znova premešamo. Na koncu naribamo pomarančno lupino.

4. V pekač za torto z odstranljivim dnom vsujemo jabolka in pol omake. Na vrh položimo testo in poravnamo. Puding pečemo 35 minut pri 180 °C.

5. Ko se pečeni puding malce ohladi, ga s hitrim gibom obrnemo.

6. Kose pekočega jabolčnega pudinga postrežemo z žlico smetane, ki smo jo prelili s karamelizirano omako.

sestavine

  • 200 g masla 1 žlička mletega ingverja 6 jabolk 200 g sladkorja 1 žlička mletih nageljnovih žbic 1 žlička cimeta 2 veliki žlici melaseZa testo125 g sladkorja 200 ml jabolčnika 225 g moke s pecilnim praškom 0.5 žličke sode bikarbone 125 g masla 2 jajci 2 pomarančiZa okras smetana

Priprava