Pekoči hrustljavi inčuni
Priprava

Vzamemo peteršilj, z roko odtrgamo korenine od stebelc ali pa jih odrežemo. Liste damo v multipraktik. Parmezan naribamo in ga damo v multipraktik. Dodamo oljčno olje.

Multipraktik vključimo. Čez nekaj časa dodamo sol in poper ter meljemo, dokler se zmes ne poveže.

V posodo damo moko in med mešanjem z roko dodajamo koruzne kosmiče. V možnar damo koriandrova semena, kameno sol in grobo mleto pekočo papriko ter vse zdrobimo. Zmes damo v moko. Olje vlijemo v ponev in ga segrejemo. Očiščene inčune damo v zmes s moko in dobro premešamo. Zmes se mora dobro prijeti inčunov. Nato jih damo v cedilo in presejemo višek moke. Inčune damo v vroče olje in cvremo, dokler niso zlatorjavi. Pražene inčune damo na brisačo, da vpije višek olja. Posujemo s soljo, poprom in mleto pekočo papriko.

Inčune damo v posodo. Peteršiljevo omako, ki smo jo pripravili prej, lahko postrežemo ločeno ali jo prelijemo po inčunih. Po želji lahko postrežemo z nekaj rezinami limone.

sestavine

  • Sestavine600 g očiščenih inčunov brez glavZa peteršiljev pesto1 šop peteršilja 100 g naribanega parmezana oljčno olje sol in črni poperZa mešanico z moko4 žlice moke 3 žlice koruznih kosmičev 2 ščepca koriandrovih semen 1 ščepec kamene soli 2 ščepca grobo mlete pekoče paprike oljčno olje (za cvrtje inčunov) sol in črni poper grobo mleta pekoča paprika

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse