Opis

Pekoča jajca migas - VEGETARIJANSKO

Priprava

  1. Zavijte tortilje v folijo in zagrejte v pečici na nizki temperaturi, ko pripravljate migas. Lahko jih držite nad plinom, da se lepo zapečejo.
  2. Zagrejte olje v veliki ponvi s premazom proti prijemanju (kozici) nad zmernim ognjem. Dodajte čebulo in nežno pražite 10 minut, da se zmehča. Dodajte česen in čilijevo pasto ter kuhajte 30 sekund, premešajte, dodajte paradižnik in dobro začinite.
  3. Kuhajte 10 minut, da se paradižnik malo zmehča, vmešajte tortilja čips in kuhajte še nekaj minut, da vpije nekaj tekočine, a je še vedno malo hrustljav. Dodajte maslo v ponev in ga raztopite.
  4. Razžvrkljano jajce začinite in ga nalijte v ponev ter nežno mešajte, da se lepo prepraži.
  5. Tople tortilje posujte z naribanim čedarjem in dodajte vmešana jajca, paradižnik in dodatke po želji.

sestavine

  • 4 velike tortilje
  • 2 JŽ olivnega olja
  • 1 majhna čebula, nasekljana
  • 2 stroka česna, nerezana
  • 2 JŽ čilijeve paste
  • 350 g češnjevih paradižnikov
  • 2 pesti koruznega tortilja čipsa, zdrobljenega
  • 8 srednjih jajc, razžvrkljanih
  • 75 g čedarja, naribanega
  • 25 g masla
  • morska sol in sveže mlet črni poper

Za nadev:

  • rezine avokada
  • kisla smetana
  • listi svežega koriandra
  • sok limete

Sorodni recepti