ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Pecivo z meto

Ocena 0/5

Priprava

1.       Pečico segrejemo na 180 °C oziroma plinsko pečico nastavimo na 4. Če ima pekač snemljiv obod, obod namastimo, dno pa obložimo s kosom papirja za peko, sicer tako obod kot dno obložimo s papirjem za peko.

2.       Čokolado in mleko damo v ognjevarno skledo, ki jo postavimo nad vrelo vodo. Pustimo, da se čokolada stopi. Občasno premešamo. Nato odstavimo s pare.

3.       Z električnim mešalnikom v veliki skledi stepemo maslo do mehkega. Dodamo sladkor in stepemo v rahlo penasto kremo. Še naprej stepamo, dodamo stopljeno čokolado, nato vsako jajce posebej. Ves čas stepamo.

4.       Dodamo moko, pecilni prašek in metino čokolado. Previdno zmešamo v gladko zmes. Med peko bodo morda nekatere metine čokoladice potonile na dno peciva, a nič hudega.

5.       Testo zlijemo v pripravljen pekač in pečemo 40–45 minut. Ko na sredino biskvita zapičimo leseno palčko in je čista (morda bodo na njej sledi metinih čokoladk), ko jo izvlečemo, je biskvit pečen.

6.       Pecivo vzamemo iz pečice in ga pustimo deset minut, da se malce ohladi. Nato ga previdno vzamemo iz pekača in damo na kovinsko rešetko, kjer naj se povsem ohladi.

7.       Medtem pripravimo preliv. Nasekljano meto damo v multipraktik z dvema žlicama sladkorja v prahu in jedilno barvo. Vse zmeljemo. Sestavine lahko premešamo tudi v skledi s kuhalnico.

8.       Dodamo maslo, preostali sladkor v prahu, limonin sok in po želji nekaj metine esence. Spet premešamo, dokler ne dobimo gladke kreme.

9.       S širokim nožem preliv namažemo po pecivu. Okrasimo s čokoladnimi metinimi listki.

Za otroke:
da
Za vegetarijance:
da
Recept: Rachel Allen