Pecivo z meto

Pecivo z meto

Opis

Priprava

1.       Pečico segrejemo na 180 °C oziroma plinsko pečico nastavimo na 4. Če ima pekač snemljiv obod, obod namastimo, dno pa obložimo s kosom papirja za peko, sicer tako obod kot dno obložimo s papirjem za peko.

2.       Čokolado in mleko damo v ognjevarno skledo, ki jo postavimo nad vrelo vodo. Pustimo, da se čokolada stopi. Občasno premešamo. Nato odstavimo s pare.

3.       Z električnim mešalnikom v veliki skledi stepemo maslo do mehkega. Dodamo sladkor in stepemo v rahlo penasto kremo. Še naprej stepamo, dodamo stopljeno čokolado, nato vsako jajce posebej. Ves čas stepamo.

4.       Dodamo moko, pecilni prašek in metino čokolado. Previdno zmešamo v gladko zmes. Med peko bodo morda nekatere metine čokoladice potonile na dno peciva, a nič hudega.

5.       Testo zlijemo v pripravljen pekač in pečemo 40–45 minut. Ko na sredino biskvita zapičimo leseno palčko in je čista (morda bodo na njej sledi metinih čokoladk), ko jo izvlečemo, je biskvit pečen.

6.       Pecivo vzamemo iz pečice in ga pustimo deset minut, da se malce ohladi. Nato ga previdno vzamemo iz pekača in damo na kovinsko rešetko, kjer naj se povsem ohladi.

7.       Medtem pripravimo preliv. Nasekljano meto damo v multipraktik z dvema žlicama sladkorja v prahu in jedilno barvo. Vse zmeljemo. Sestavine lahko premešamo tudi v skledi s kuhalnico.

8.       Dodamo maslo, preostali sladkor v prahu, limonin sok in po želji nekaj metine esence. Spet premešamo, dokler ne dobimo gladke kreme.

9.       S širokim nožem preliv namažemo po pecivu. Okrasimo s čokoladnimi metinimi listki.

sestavine

Sestavine:

  • 125 g temne čokolade
  • kapljice ali razlomljene
  • 50 ml mleka
  • 150 g masla
  • zmehčanega in še nekaj za namastitev
  • 150 g sladkorja
  • 3 jajca
  • 200 g bele moke
  • presejane
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 100 g čokoladic z meto (denimo čokoladice After eight)
  • narezanih ali razlomljenih na četrtine
  • čokoladni metini listki za okras
  • 15 g metinih listkov
  • drobno nasekljanih
  • 250 g sladkorja v prahu
  • presejanega
  • nekaj kapljic jedilne barve (po želji)
  • 100 g masla
  • zmehčanega
  • 1 žlica limoninega soka
  • nekaj kapljic metine esence (po želji)
  • 20-cm štirikotni pekač

Sorodni recepti