Pecivo z mandlji in malinami

Pecivo z mandlji in malinami

Opis

Priprava

1.       Pečico segrejemo na 180 °C oziroma plinsko pečico nastavimo na 4. Obod modla za torte namastimo, dno pa obložimo s papirjem za peko.

2.       Maslo v veliki skledi z električnim mešalnikom mešamo do mehkega. Dodamo sladkor in stepemo v rahlo penasto kremo.

3.       V majhni skledi nekaj sekund stepamo jajca in mandljevo esenco. Nato jajca postopoma dodajamo penasto umešanemu maslu. Ves čas stepamo.

4.       Nato vmešamo mleko in previdno vmešamo moko in mlete mandlje.

5.       Previdno vmešamo maline. Pazimo, da nam preveč ne razpadejo. Testo prelijemo v pripravljen pekač. Potresemo ga z mandlji v lističih.

6.       Pecivo pečem 50–55 minut. Ko leseno palčko zapičimo na sredino peciva in je čista, ko jo izvlečemo, je pecivo pečeno. Vzamemo ga iz pečice in pustimo deset minut v pekaču, da se malce ohladi.

7.       Z majhnim ostrim nožem pecivo ločimo od oboda modla, nato ga previdno vzamemo iz modla. Damo ga na kovinsko rešetko in pustimo, da se povsem ohladi, preden ga prestavimo na servirni pladenj.

8.       Potresemo s sladkorjem v prahu. Po želji postrežemo z rahlo stepeno smetano ali okrasimo s svežimi malinami.


Priprava

1.       Pečico segrejemo na 180 °C oziroma plinsko pečico nastavimo na 4. Obod modla za torte namastimo, dno pa obložimo s papirjem za peko.

2.       Maslo v veliki skledi z električnim mešalnikom mešamo do mehkega. Dodamo sladkor in stepemo v rahlo penasto kremo.

3.       V majhni skledi nekaj sekund stepamo jajca in mandljevo esenco. Nato jajca postopoma dodajamo penasto umešanemu maslu. Ves čas stepamo.

4.       Nato vmešamo mleko in previdno vmešamo moko in mlete mandlje.

5.       Previdno vmešamo maline. Pazimo, da nam preveč ne razpadejo. Testo prelijemo v pripravljen pekač. Potresemo ga z mandlji v lističih.

6.       Pecivo pečem 50–55 minut. Ko leseno palčko zapičimo na sredino peciva in je čista, ko jo izvlečemo, je pecivo pečeno. Vzamemo ga iz pečice in pustimo deset minut v pekaču, da se malce ohladi.

7.       Z majhnim ostrim nožem pecivo ločimo od oboda modla, nato ga previdno vzamemo iz modla. Damo ga na kovinsko rešetko in pustimo, da se povsem ohladi, preden ga prestavimo na servirni pladenj.

8.       Potresemo s sladkorjem v prahu. Po želji postrežemo z rahlo stepeno smetano ali okrasimo s svežimi malinami.

sestavine

Sestavine:

  • 150 g masla
  • zmehčanega in še nekaj za namastitev
  • 150 g sladkorja
  • 2 jajci
  • nekaj kapljic (ne več kot 1/8 žličke) mandljeve esence ali ekstrakta
  • 50 ml mleka
  • 150 g samovzhajajoče moke
  • presejane
  • 150 g mletih mandljev
  • 150 g svežih ali odmrznjenih malin
  • 25 g mandljev v lističih
  • sladkor v prahu za okrasitev
  • rahlo stepena smetana in sveže maline za okras
  • model za torte
  • premera 20 cm