Pecivo z belo čokolado

Pecivo z belo čokolado

Opis

Priprava

1. Naprej pripravimo karameliziramo mandlje. Sladkor vsujemo v ponev. Najbolje je, če uporabimo ponev z neoprijemljivo oblogo. Sladkor razporedimo po dnu ponve, nato dodamo mandlje. Ponev postavimo na srednji ogenj, dokler sladkor ne karamelizira do zlatorjave barve. Ko začne sladkor karamelizirati, lahko ponev potresemo, sladkorja pa ne smemo mešati.

2. Karamelizirane mandlje stresemo na pekač, obložen s papirjem za peko. Počakamo, da se strdijo, nato jih nasekljamo na velikost grobih krušnih drobtin ali jih zmeljemo v multipraktiku.

3. Pečico segrejemo na 180 °C oziroma plinsko nastavimo na stopnjo 4. Če ima pekač odstranljivo dno, namastimo stranice, dno pa obložimo s papirjem za peko. Če nima odstranljivega dna, s papirjem za peko obložimo tudi stranice pekača. Maslo in belo čokolado damo v kozico, ki jo postavimo na majhen ogenj.

4. Ko se maslo stopi, kozico umaknemo z ognja in mešamo, da se čokolada stopi. Prelijemo v večjo skledo in vmešamo sladkor, jajce, pretlačene banane, vaniljev ekstrakt in karamelizirane zmlete mandlje.

5. Dodamo preostale sestavine in premešamo v gladko zmes. S testom napolnimo pripravljen pekač in pecivo pečemo 30–35 minut oziroma tako dolgo, da se zlato zapeče po vrhu. Lahko počakamo, da se pecivo povsem ohladi v pekaču, lahko pa ga postrežemo toplega po 5-10 minutah. Preden pecivo postrežemo, ga previdno vzamemo iz pekača in narežemo na kvadrate.

sestavine

Sestavine

  • 100 g masla
  • 225 g bele čokolade
  • kapljice ali razlomljene
  • 175 g svetlega rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • razžvrkljano
  • 200 g olupljenih zelo zrelih banan (okrog dve
  • pretlačeni)
  • 2 žlički vanilijevega ekstrata
  • 225 g bele moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1/4 žličke soli
  • 100 g sladkorja
  • 100 g celih mandljev (neolupljenih)

Dodatne potrebščine

  • 20 cm kvadratni pekač

Sorodni recepti