Pecivo s sirom, pistacijami in suhimi slivami

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 °C oziroma plinsko nastavimo na stopnjo 4. Podolgovat pekač v velikosti 22x11 cm obložimo s papirjem za peko po dnu in šest centimetrov visoko ob stranicah.

2. V skledi premešamo moko, pecilni prašek, kozji sir, pistacije in suhe slive.

3. V ločeni skledi stepamo jajca, dokler ne postanejo svetla in penasta. Nato postopoma vmešamo olje, mleko in jogurt. Začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom.

4. Preostale sestavine vmešamo v stepena jajca. To naredimo previdno, da mešanica ostane rahla in pecivo ne bo zbito. Bolje je, da je mešanica premalo premešana kot preveč.

5. Testo vlijemo v pripravljen pekač.

6. Pečemo 30-40 minut. Če v sredino peciva zapičimo zobotrebec in je suh, ko ga izvlečemo, je pecivo pečeno. Pustimo, da se ohladi v pekaču.

sestavine

  • Sestavine:250 g bele moke 1 žlička pecilnega praška 150 g mehkega kozjega sira narezanega na koščke 80 g pistacij grobo nasekljanih 100 g suhih sliv grobo nasekljanih 4 jajca kokoši proste reje 150 ml oljčnega olja 100 ml mleka 50 g navadnega jogurta 1 žlička soli ščep sveže mletega črnega popra

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse