Pecivo s sirom, pistacijami in suhimi slivami
Recept je iz: Rachel Khoo
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 °C oziroma plinsko nastavimo na stopnjo 4. Podolgovat pekač v velikosti 22x11 cm obložimo s papirjem za peko po dnu in šest centimetrov visoko ob stranicah.
2. V skledi premešamo moko, pecilni prašek, kozji sir, pistacije in suhe slive.
3. V ločeni skledi stepamo jajca, dokler ne postanejo svetla in penasta. Nato postopoma vmešamo olje, mleko in jogurt. Začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom.
4. Preostale sestavine vmešamo v stepena jajca. To naredimo previdno, da mešanica ostane rahla in pecivo ne bo zbito. Bolje je, da je mešanica premalo premešana kot preveč.
5. Testo vlijemo v pripravljen pekač.
6. Pečemo 30-40 minut. Če v sredino peciva zapičimo zobotrebec in je suh, ko ga izvlečemo, je pecivo pečeno. Pustimo, da se ohladi v pekaču.
sestavine
- Sestavine:250 g bele moke 1 žlička pecilnega praška 150 g mehkega kozjega sira narezanega na koščke 80 g pistacij grobo nasekljanih 100 g suhih sliv grobo nasekljanih 4 jajca kokoši proste reje 150 ml oljčnega olja 100 ml mleka 50 g navadnega jogurta 1 žlička soli ščep sveže mletega črnega popra
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Čili z morskimi sadeži v skodelicah iz tortilj
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Parjeni mehki kruhki
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Rachel Khoo
Hrustljava riba z metino-grahovim pirejem
Recepti Rachel Khoo
Podzemni eklerji
Recepti Rachel Khoo
Krompirjevo pecivo s sladko svinjino, pečenim paradižnikom in pečenim jajcem
Recepti Rachel Khoo
Magdalenice z limonino kremo