Pečeni tamalito s solato in rdečo kvinojo

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 170 °C.

2. Koruzna zrna zmeljemo z zelišči in vodo. Dodamo smetano. Dobiti moramo gladko teksturo.

3. Mešanico zlijemo v skledo, dodamo jajca, kvinojo, sol, papriko, med in premešamo.

4. Dno in stranice pekača (20 x 20 cm) namastimo. Vanj vlijemo pol koruzne mešance, nato dodamo nariban mladi sir in prekrijemo s preostalo koruzno mešanico.

5. Obilno potresemo z naribanim italijanskim trdim sirom.

6. Pečemo 45 minut do uro.

7. Za solato vse sestavine damo v skledo in premešamo. Začinimo jo s sestavinami za preliv in vse še enkrat premešamo.

sestavine

  • Tamalito5 skodelic svežih koruznih zrn (najboljše belih) 1 skodelica kvinoje (kuhane) 1 čili aji amarillo (rumen) 2 skodelici listov koriandra 1 skodelica svežega peteršilja 0.5 skodelice vode 1 skodelica sladke smetane 3 stroki česna 0.5 čebule 5 jajc sol in poper 1 žlička medu 1.5 skodelice grobo naribanega mladega sira (ali namočene fete da jo razsolimo) 0.5 skodelice naribanega italijanskega trdega sira (denimo parmezana) 1 žlica rastlinskega olja 1 skodelica rdeče kvinoje (kuhana)Solata1 rdeča čebula (drobno narezana) 1 pest češnjevega paradižnika (razrezan na četrtine) 1 korenček (narezan na trakove) 1 ají amarillo (rumeni čili) narezan na zelo tanke trakce 0.5 rdeče paprike (narezane na tanke trakce) 1 žlička nasekljanega koriandra 1 žlička suhega origana 3 redkvice (drobno narezane) 1 avokado (narezan na kocke) sol in poperPreliv2 žlici soka limete 1 žlica šerijevega kisa 1 žlička sladkorja 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja

Priprava