Pečeni tamalito s solato in rdečo kvinojo

Pečeni tamalito s solato in rdečo kvinojo

Opis

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 170 °C.

2. Koruzna zrna zmeljemo z zelišči in vodo. Dodamo smetano. Dobiti moramo gladko teksturo.

3. Mešanico zlijemo v skledo, dodamo jajca, kvinojo, sol, papriko, med in premešamo.

4. Dno in stranice pekača (20 x 20 cm) namastimo. Vanj vlijemo pol koruzne mešance, nato dodamo nariban mladi sir in prekrijemo s preostalo koruzno mešanico.

5. Obilno potresemo z naribanim italijanskim trdim sirom.

6. Pečemo 45 minut do uro.

7. Za solato vse sestavine damo v skledo in premešamo. Začinimo jo s sestavinami za preliv in vse še enkrat premešamo.

sestavine

Tamalito

  • 5 skodelic svežih koruznih zrn (najboljše belih)
  • 1 skodelica kvinoje (kuhane)
  • 1 čili aji amarillo (rumen)
  • 2 skodelici listov koriandra
  • 1 skodelica svežega peteršilja
  • 0.5 skodelice vode
  • 1 skodelica sladke smetane
  • 3 stroki česna
  • 0.5 čebule
  • 5 jajc
  • sol in poper
  • 1 žlička medu
  • 1.5 skodelice grobo naribanega mladega sira (ali namočene fete
  • da jo razsolimo)
  • 0.5 skodelice naribanega italijanskega trdega sira (denimo parmezana)
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 1 skodelica rdeče kvinoje (kuhana)

Solata

  • 1 rdeča čebula (drobno narezana)
  • 1 pest češnjevega paradižnika (razrezan na četrtine)
  • 1 korenček (narezan na trakove)
  • 1 ají amarillo (rumeni čili)
  • narezan na zelo tanke trakce
  • 0.5 rdeče paprike (narezane na tanke trakce)
  • 1 žlička nasekljanega koriandra
  • 1 žlička suhega origana
  • 3 redkvice (drobno narezane)
  • 1 avokado (narezan na kocke)
  • sol in poper

Preliv

  • 2 žlici soka limete
  • 1 žlica šerijevega kisa
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja