Pečeni piščanec Annabel Langbein

Pečeni piščanec Annabel Langbein

Opis

Pečico segrejemo na 180 ˚C pri vključenem ventilatorju. Piščanca oplaknemo, obrišemo s papirnatimi brisačami in položimo na pekač. Limono prepolovimo, jo ožamemo po piščancu in kar od nje ostane, damo v telesno votlino skupaj z zelišči. Piščanca posolimo od zunaj in od znotraj. Noge zvežemo z vrvico, odporno na toploto.

Piščanca pečemo, dokler ne postane zlatorjav in so sokovi, ki iztečejo iz stegna, ki smo ga prebodli, rjavi, ne rdeči. Pečen je po približno eni uri, odvisno od velikosti. Postrežemo vročega ali pri sobni temperaturi. Okrasimo ga z vejicami pehtrana, peteršilja, timijana ali rožmarina. Če piščanca ne postrežemo v treh urah, ga ohladimo do takrat, ko ga potrebujemo.

Nasvet

Za posebni družinski obrok dodajte v pekač k piščancu nekaj krompirja. Hladnega piščanca lahko skupaj z zeljno solato s hrenom uporabite za sendviče, za nadev za pite ali za solato v azijskem slogu.

Oglejte si video Annabel pri pripravi tega recepta v njeni novi televizijski seriji Annabel Langbein: Okusno in naravno vse leto na annabel-langbein.com

sestavine

Sestavine

  • 1 cel piščanec
  • 1 limona
  • 2 vejici pehtrana
  • peteršilja
  • timijana ali rožmarina in še nekaj za postrežbo
  • 1 žlička soli

Sorodni recepti