Pečeni mesni zvitki

Pečeni mesni zvitki

Opis

V ponvi z neoprijemljivo oblogo na srednjem ognju pečemo svinjino, ki jo nadrobimo z žlico. Pražimo jo okrog pet minut, dokler ni več rožnata.  Odcedimo maščobo. Dodamo čebulo, česen, korenje in vodni kostanj. Kuhamo na srednjem ognju okrog tri minute, dokler se čebula ne zmehča.

V majhni skledi z metlico premešamo sojino omako, koruzni škrob, žlico (15 ml) vode, sezamovo olje in poper. Vse vlijemo v ponev in dobro pretresemo. Pustimo, da se malce ohladi.

Naredimo vsak zvitek posebej. Testo za zvitek damo na delovno površino in ga navlažimo z vodo. Na spodnjo tretjino testa damo tri žlice (50 ml) pripravljene svinjine. Na dnu in straneh pustimo centimeter praznega roba. Spodnji del testa prepognemo čez nadev in zvijemo. Stisnemo oba konca, da zapremo zvitek.

Z robom navzdol zložimo zvitke na pekač. Premažemo jih z oljem in pečemo v pečici pri 190 °C okrog dvajset minut, da se zlatorjavo zapečejo in postanejo hrustljavi.


V ponvi z neoprijemljivo oblogo na srednjem ognju pečemo svinjino, ki jo nadrobimo z žlico. Pražimo jo okrog pet minut, dokler ni več rožnata.  Odcedimo maščobo. Dodamo čebulo, česen, korenje in vodni kostanj. Kuhamo na srednjem ognju okrog tri minute, dokler se čebula ne zmehča.

V majhni skledi z metlico premešamo sojino omako, koruzni škrob, žlico (15 ml) vode, sezamovo olje in poper. Vse vlijemo v ponev in dobro pretresemo. Pustimo, da se malce ohladi.

Naredimo vsak zvitek posebej. Testo za zvitek damo na delovno površino in ga navlažimo z vodo. Na spodnjo tretjino testa damo tri žlice (50 ml) pripravljene svinjine. Na dnu in straneh pustimo centimeter praznega roba. Spodnji del testa prepognemo čez nadev in zvijemo. Stisnemo oba konca, da zapremo zvitek.

Z robom navzdol zložimo zvitke na pekač. Premažemo jih z oljem in pečemo v pečici pri 190 °C okrog dvajset minut, da se zlatorjavo zapečejo in postanejo hrustljavi.

sestavine

Sestavine

  • 450 g puste mlete svinjine
  • 3 zelene paprike
  • nasekljane
  • 2 stroka česna (nasekljana)
  • 1 korenček
  • nariban
  • 125 ml nasekljanih vodnih kostanjev
  • 2 žlici sojine omake
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 0.5 žličke popra
  • 12 velikih pol testa za zvitke
  • 1 žlička rastlinskega olja

Sorodni recepti