Pečeni jajčevci s pistacijami

Pečeni jajčevci s pistacijami

Opis

Priprava

 

Na pekaču v pečici pri srednji temperaturi prepražimo pistacije.

Jajčevce narežemo na debele rezine, začinimo in razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko.

Pokapamo jih z oljčnim oljem in pečemo 10-15 minut, dokler ne dobijo zlate barve.

V majhnem zaprtem kozarcu pretresemo sestavine za preliv. Z njim prelijemo še tople jajčevce, da vpijejo vse okuse.

Pustimo, da se jajčevci marinirajo nekaj minut in navzamejo močnejšega okusa, nato jih okrasimo z listi koriandra in nasekljanimi praženimi pistacijami.

sestavine

Sestavine

  • 2 velika jajčevca
  • narezana na približno 2-cm rezine
  • 100 g praženih pistacij
  • grobo nasekljanih
  • oljčno olje
  • morska sol in sveže mleti poper

Preliv s čilijem in česnom

  • 0.5 majhnega rdečega čilija
  • drobno narezanega
  • 3 stroki česna
  • sok ene limone
  • 0.25 žličke strtih semen koromača
  • 1 žlica sladkorja
  • 0.25 žličke soli
  • 0.25 skodelice vode
  • majhen šopek koriandra - natrgamo listke
  • 2 žlici oljčnega olja

Sorodni recepti