Pečeni ananas z medom

Način priprave:

1. Ananasu odrežemo dno in ga postavimo na desko. Olupimo ga. Odrežemo tudi krono, a jo shranimo. Poševno zarežemo, da odstranimo črne pike. Sredico odstranimo s pripomočkom za čiščenje jabolk.

2. V notranjost postavimo vzdolžno prepolovljene stroke vanilje, cimetove palčke in vejico rožmarina.

3. Maslo stopimo v pekaču, v katerem spečemo ves ananas z vseh strani, dokler ne postane kavne barve.

4. Ananas prelijemo z medom in pečemo 45 minut pri 160 stopinjah.

5. Za karamelni preliv v kozico damo vodo in sladkor. Kuhamo, dokler se sladkor ne stopi, nato zmanjšamo ogenj in preliv kuhamo, dokler ne dobi svetlo rjave barve. Dodamo predhodno segreto smetano in pustimo, da se kuha.

6. Ananas postrežemo pokončno v skledi. Prelijemo ga s karamelnim prelivom in okrasimo s kepicami vaniljevega sladoleda in stepeno smetano. Nato gor postavimo krono.

sestavine

  • 1 ananas 2 stroka vanilije 2 palčki cimeta 2 vejici rožmarina 100 g masla 2 žlici medu 125 ml sladkane sladke smetane 0.5 kg vaniljevega sladoledaZa karamelno omako50 ml vode 200 g sladkorja 200 ml sladke smetane

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse