PEČENE TESTENINE S PIŠČANCEM
Recept je iz: Mary Berry
PEČENE TESTENINE S PIŠČANCEM
sestavine
- maslo za namastitev
- 250 g peresnikov
- 1 grobo nasekljana čebula
- 3 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože, ki jih narežemo na kose v velikosti mezinčka
- 1 žlica paprike
- 2 žlici oljčnega olja
- sol in sveže mlet črni poper
- Za omako:
- 50 g masla
- 50 g navadne moke
- 750 ml vročega mleka (glej nasvet)
- 1 žlička dijonske gorčice
- 100 g grobo naribanega parmezana
- 2 velika paradižnika, semena odstranimo in narežemo na kockice
Priprava
- Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilacijsko na 200 stopinj). Namastite ognjevarno posodo s prostornino 1,75 l.
- Sestavine in čebulo skuhajte v soljenem kropu po navodilih z embalaže. Odcedite, sperite z mrzlo vodo in pustite v cedilu, da se odcedi.
- Piščančje trakce, papriko, sol in poper dajte v plastično vrečko. Zatesnite jo in pretresite, da bo vse prekrito.
- V večji kozici segrejte 1 žlico olja in piščanca približno 2 minuti pecite na močnem ognju, da postane zlatorjav in se ravno speče (mogoče boste morali peči v več korakih). Piščanca prestavite na krožnik.
- Za omako v večji kozici stopite maslo. Dodajte moko in naredite prežganje. Pražite 1 minuto, potem postopoma dodajte vroče mleko in mešajte, da se omaka zgosti. Kuha naj se 4 minute. Vmešajte gorčico, pol sira, sol in poper.
- V omako dodajte testenine in čebulo ter premešajte. Pol testenin dajte v pekač, čez razporedite piščanca, dodajte preostanek testenin in prelijte z omako. Potresite s paradižniki in preostalim sirom. Pecite približno 20 minut do zlatorjave barve.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo