PEČENE TESTENINE S PIŠČANCEM

sestavine

  • maslo za namastitev
  • 250 g peresnikov
  • 1 grobo nasekljana čebula
  • 3 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože, ki jih narežemo na kose v velikosti mezinčka
  • 1 žlica paprike
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in sveže mlet črni poper
  • Za omako:
  • 50 g masla
  • 50 g navadne moke
  • 750 ml vročega mleka (glej nasvet)
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 100 g grobo naribanega parmezana
  • 2 velika paradižnika, semena odstranimo in narežemo na kockice

Priprava

  • Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilacijsko na 200 stopinj). Namastite ognjevarno posodo s prostornino 1,75 l.
  • Sestavine in čebulo skuhajte v soljenem kropu po navodilih z embalaže. Odcedite, sperite z mrzlo vodo in pustite v cedilu, da se odcedi.
  • Piščančje trakce, papriko, sol in poper dajte v plastično vrečko. Zatesnite jo in pretresite, da bo vse prekrito.
  • V večji kozici segrejte 1 žlico olja in piščanca približno 2 minuti pecite na močnem ognju, da postane zlatorjav in se ravno speče (mogoče boste morali peči v več korakih). Piščanca prestavite na krožnik.
  • Za omako v večji kozici stopite maslo. Dodajte moko in naredite prežganje. Pražite 1 minuto, potem postopoma dodajte vroče mleko in mešajte, da se omaka zgosti. Kuha naj se 4 minute. Vmešajte gorčico, pol sira, sol in poper.
  • V omako dodajte testenine in čebulo ter premešajte. Pol testenin dajte v pekač, čez razporedite piščanca, dodajte preostanek testenin in prelijte z omako. Potresite s paradižniki in preostalim sirom. Pecite približno 20 minut do zlatorjave barve.

Sorodni recepti

Poglej vse