Pečene sipe na algarveški način

Pečene sipe na algarveški način

Opis

1.V slani vodi skuhamo 15 olupljenih manjših mladih krompirjev.

2.Na olivnem olju pražimo pet strtih strokov česna, šopek nasekljanega koriandra, pol čilija in lovorov list, dokler ne sprostijo arome.

3.Osvežimo s kozarcem belega vina in pustimo, da zavre na rahlem ognju, saj bo tako alkohol izparel.

4.Očistimo kilogram sip in shranimo črnilo.

5.Vlijemo vino, solimo in mešamo, dokler se ne skuhajo na srednje močnem ognju. Občasno premešamo.

6.Ko se krompir skuha, ga odcedimo in pustimo v loncu, da se ne ohladi in posuši.

7.Postrežemo tako, da je na eni strani krompir, na drugi pa sipe. Prelijemo z malce omake, dodamo kolobarčke čilija, koriandrove listke in limonine rezine.

sestavine

Sestavine

  • 15-20 manjših mladih krompirjev
  • 1 šopek koriandra
  • 1 čili
  • 1 lovorov list
  • 1 kozarec belega vina
  • 1 kg malih sip
  • 5 strokov česna
  • oljčno olje
  • limona

Sorodni recepti