Pečene račje prsi z mangom

1. Pečico predhodno segrejemo na 170 °C. Račjo kožo križno zarežemo s 5-mm razmiki med zarezami.

2. Segrejemo težko kozico in vanjo položimo račje prsi s kožo navzdol, da se izloči maščoba.

3. Po štirih minutah račje prsi obrnemo in potresemo s čilijem v prahu, polijemo z medom in dodamo sojino omako.

4. Postavimo v pečico za deset minut, vzamemo ven in pustimo počivati.

5. Medtem ko račje prsi počivajo, pomešamo čebulo, kumaro, paradižnik, sladkor, ribjo omako in limetin sok.

6. Pripravljene račje prsi poševno narežemo in postrežemo s solato.

sestavine

  • 2 račjih prsi s kožo 0.5 žličke čilija v prahu 1 žlica sojine omake 1 žlica medu 1 zreli mango prgišče sveže bazilike 2 zrela paradižnika (z odstranjenimi semeni in narezana na trakove) 0.5 rdeče čebule (drobno nasekljane) 0.5 kumare (narezane na palčke) 1 ščepec sladkorja sok ene limete 1 žlica ribje omake

Priprava