Opis

Priprava:

Pečene račje prsi:

Karameliziramo sladkor. Stisnemo pomarančo in pomarančni sok dodamo karameliziranemu sladkorju. Dodamo mesno omako in povremo. Omako zgostimo z majhnimi kosi hladnega masla.

Popečemo stran s kožo (sloj z mastjo) račjih prsi; ne zarežemo v meso, le v kožo. Segrejemo ponev in popečemo prsi na strani s kožo 10 minut. Začinimo jih s soljo in sveže mletim poprom. Stran z mesom pečemo 2 do 3 minute. Prsi razrežemo na kose, po tem, ko smo jih pustili počivati 5 minut.

Solata:

Stročji fižol blanširamo 6 minut. Natrgamo liste žajblja in jih narežemo na majhne kose. Olupimo česen in ga narežemo.

V ponvi segrejemo oljčno olje ter popečemo nasekljan česen in žajbelj. Dodamo blanširan stročji fižol in pečemo tri minute. Začinimo s soljo.

sestavine

Pečene račje prsi

  • 50 g sladkorja
  • 1 pomaranča
  • 200 ml mesne omake
  • 100 g mlečnega masla (zelo hladnega)
  • 4 račje prsi
  • sol
  • sveže mleti poper

Solata

  • 500 g stročjega fižola
  • 0.5 zvitka žajblja
  • 1 strok česna
  • sol
  • oljčno olje

Sorodni recepti