Priprava:

Pečene račje prsi:

Karameliziramo sladkor. Stisnemo pomarančo in pomarančni sok dodamo karameliziranemu sladkorju. Dodamo mesno omako in povremo. Omako zgostimo z majhnimi kosi hladnega masla.

Popečemo stran s kožo (sloj z mastjo) račjih prsi; ne zarežemo v meso, le v kožo. Segrejemo ponev in popečemo prsi na strani s kožo 10 minut. Začinimo jih s soljo in sveže mletim poprom. Stran z mesom pečemo 2 do 3 minute. Prsi razrežemo na kose, po tem, ko smo jih pustili počivati 5 minut.

Solata:

Stročji fižol blanširamo 6 minut. Natrgamo liste žajblja in jih narežemo na majhne kose. Olupimo česen in ga narežemo.

V ponvi segrejemo oljčno olje ter popečemo nasekljan česen in žajbelj. Dodamo blanširan stročji fižol in pečemo tri minute. Začinimo s soljo.

sestavine

  • Pečene račje prsi50 g sladkorja 1 pomaranča 200 ml mesne omake 100 g mlečnega masla (zelo hladnega) 4 račje prsi sol sveže mleti poperSolata500 g stročjega fižola 0.5 zvitka žajblja 1 strok česna sol oljčno olje

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse