Pečene račje prsi in solata iz stročjega fižola s svežim žajbljem
Recept je iz: Rudolph van Veen
Pečene račje prsi:
Karameliziramo sladkor. Stisnemo pomarančo in pomarančni sok dodamo karameliziranemu sladkorju. Dodamo mesno omako in povremo. Omako zgostimo z majhnimi kosi hladnega masla.
Popečemo stran s kožo (sloj z mastjo) račjih prsi; ne zarežemo v meso, le v kožo. Segrejemo ponev in popečemo prsi na strani s kožo 10 minut. Začinimo jih s soljo in sveže mletim poprom. Stran z mesom pečemo 2 do 3 minute. Prsi razrežemo na kose, po tem, ko smo jih pustili počivati 5 minut.
Solata:
Stročji fižol blanširamo 6 minut. Natrgamo liste žajblja in jih narežemo na majhne kose. Olupimo česen in ga narežemo.
V ponvi segrejemo oljčno olje ter popečemo nasekljan česen in žajbelj. Dodamo blanširan stročji fižol in pečemo tri minute. Začinimo s soljo.
sestavine
- Pečene račje prsi50 g sladkorja 1 pomaranča 200 ml mesne omake 100 g mlečnega masla (zelo hladnega) 4 račje prsi sol sveže mleti poperSolata500 g stročjega fižola 0.5 zvitka žajblja 1 strok česna sol oljčno olje
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Teksaško-mehiški koruzni kruh
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Rudolph van Veen
Avstrijski šarkelj z banano in kokosom
Recepti Rudolph van Veen
Italijanska krompirjeva solata
Recepti Rudolph van Veen
Torta z jogurtom in s pomarančami
Recepti Rudolph van Veen
Pite s sladko čebulo in figami
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladni tartufi z bloody mary
Recepti Rudolph van Veen
Torta z limonino kremo in s čokolado
Recepti Rudolph van Veen
Slana torta z olivami